Hoe zorg je voor een (betaalbaar) luxe interieur? Lees hier 5 tips

Ben je klaar met een standaard-inrichting maar heb je niet het budget voor echt design. Lees dan deze vijf tips voor een betaalbaar luxueuze uitstraling.

Guido van Loon 06 December 2018

1. Wees slim en creatief

Je hoeft geen dure items aan te schaffen om een leuk effect te creëren. Met bijvoorbeeld IKEA bureaubladen maak je een hartstikke leuk hoofdbord voor achter je bed. Speel ook met kleur: een licht bureaublad contrasteert bijvoorbeeld prima tegen een donkere muur.

2. Durf te combineren!

Probeer eens meubels van verschillende stijlen met elkaar te combineren. Je zult verrast zijn hoe leuk het mix en matchen is. Combineer bijvoorbeeld vintage met design, of landelijk met modern. Probeer de meubels wel in dezelfde kleur te houden, dan is het té, maar past het wel bij elkaar! Bij Bankstyle.nl heb je bijvoorbeeld banken in diverse stijlen. Zo vind je altijd een bank die matcht met je andere meubels.

3. Creëer focus

Zorg dat je je interieur tot één geheel maakt. Dit kun je doen door te zorgen voor een focuspunt; bijvoorbeeld met een groot kunstwerk aan de muur. En dat hoeft niet duur te zijn! Ga lekker zelf met je favoriete kleuren aan de slag; of probeer een kringloopwinkel of kunstacademie.

4. Drievoud

Drie matchende panelen ziet er superluxe uit. Ook dit hoeft weer niet de hoofdprijs te kosten! Struin internet af naar mooie, sfeervolle foto's, download ze, print ze en snijd hem in drie stukken en lijst ze in. De lijsten kun je bijvoorbeeld gewoon bij de Hema of Action vinden.

5. Less is more

Ga altijd uit van minder is meer. Zet niet alle propvol met prullaria, kies eerder voor een minimalistischere uitstraling. Zet de kast in je woonkamer dus niet vol, maar kies een aantal items uit die mooi neer zet. Dan krijgt je interieur rust en ziet het er rustig uit.

Reacties