Foto: pexels-jeske-jovan-14406022

Budget tips voor het inrichten van jouw woning

Alles wordt steeds duurder maar soms ben je wel toe aan een nieuwe inrichting. Wij helpen graag met budget tips om jou interieur een nieuwe look voor jouw woning!

Adine 14 Mei 2023

Het inrichten van jouw woning brengt vaak hoge kosten met zich mee. Misschien ga je binnenkort verhuizen en wil je nieuwe meubels aanschaffen. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat je uitgekeken bent op je huidige interieur. Ook met een lager budget kun je leuke veranderingen aanbrengen aan jouw interieur. Hoeveel de kosten van een nieuw interieur precies bedragen is natuurlijk afhankelijk van een aantal factoren. Hoe groot is de woning? Wat is jouw smaak op het gebied van interieur en hoeveel meubels of accessoires wil je vervangen? Je moet het zien als een leuke uitdaging om voor zo min mogelijk geld te gekke items te kunnen scoren. Wij delen een aantal budget tips voor het inrichten van jouw woning.

Huren in plaats van kopen

Wanneer jij als starter jouw eerste woning koopt en een hele woning moet inrichten zorgt dit voor een grote kostenpost. Het aanschaffen van nieuwe meubels, apparaten en accessoires kan nogal in de papieren lopen. Soms kan het voorkomen dat het budget simpelweg op is. Toch is het wel zo prettig om beschikking te hebben tot bepaalde apparaten. Wist je dat je in dit geval er ook voor kunt kiezen om te huren? Een tv huren of witgoed huren kan dan een goede optie zijn. Op deze manier hoef je niet meteen nog een grote investering te doen, maar kun je wel genieten van de luxe van een eigen tv of andere apparatuur. Na de huurperiode heb je in de meeste gevallen de mogelijkheid apparatuur over te nemen voor een fijne prijs.

Struin marktplaats af

Veel mensen denken nog altijd dat je op marktplaats alleen maar rommel kunt kopen. Maar wanneer je goed zoekt kun je hier echt verborgen parels vinden. Wanneer je op zoek bent naar een specifiek item zoals een bank of een eettafel kun je een alert instellen op marktplaats. Wanneer er een nieuw item voldoet aan jouw eisen krijg jij hier meteen een melding van. Zo pik jij die echte parels er meteen tussenuit! Ben jij van plan om een mooie bank aan te schaffen van een bepaald merk? Kijk dan eens of deze niet tweedehands te vinden is via marktplaats. Scheelt enorm in kosten.

Do It Yourself

Een goede budget tip voor het inrichten van jouw woning is DIY (Do It Yourself). Je zou bijvoorbeeld zelf meubels voor jouw woning kunnen maken maar daar moet je wel zin en tijd voor hebben. Maar onder DIY kun je ook verstaan het zelf uitvoeren van projecten. Misschien huur je liever een schilder in, maar je kan dit ook prima zelf doen. Het uitbesteden van klussen is ontzettend kostbaar dus kijk naar de mogelijkheden en pak bepaalde klussen zelf op.

Pimp je eigen meubels

Ben jij helemaal uitgekeken op jouw eetkamerstoelen maar is er eigenlijk helemaal niks mis mee? Kijk dan eens naar de mogelijkheden die er zijn om jouw stoelen een nieuwe look te geven. Misschien kun je ze verven, of kun je ze opnieuw laten stofferen. Op deze manier worden oude meubels weer als nieuw en zorgen ze voor een hele nieuwe look in de woning. Creatief en een stuk goedkoper!

De kunst van het weglaten

Less is more in dit geval! Je woning hoeft niet propvol te staan met de nieuwste meubels en accessoires. Kies voor grote meubels om de ruimte te vullen en koop alleen items die je echt nodig hebt. Dit zorgt niet alleen voor een kostenbesparing, maar ook voor meer rust en overzicht. Hierdoor kun jij beter ontspannen in jouw woning.

Hou de aanbiedingen in de gaten

Klinkt heel logisch toch? Maar doe je het ook? Wanneer je boodschappen gaat doen kijk je waarschijnlijk regelmatig in de folder of op het internet op zoek naar aanbiedingen. Maar doe je dat ook voor meubels en accessoires? Wanneer jij gaat verhuizen of toe bent aan een nieuwe interieur begin dan op tijd met het zoeken naar nieuwe items. Op deze manier heb je de ruimte en tijd om aanbiedingen in de gaten te houden. Dat kan je een behoorlijke kostenbesparing opleveren.

Ga voor details

Geen geld voor een nieuwe bank? Misschien heb je wel geld voor een aantal leuke nieuwe kussens. Een kunstwerk aan de muur is misschien boven budget, maar een mooie grote spiegel kan misschien wel. Kijk naar de mogelijkheden en verander kleine details. Zo verandert al snel de hele look van jouw woning.

Zoals je ziet zijn er genoeg budget tips voor het inrichten van jouw woning. Zo kan je ook met een kleine portemonnee genieten van een nieuw interieur.

Reacties
Anderen bekeken ook