Geef oude meubels een tweede kans

Alles in je leven komt en gaat een keer. Die ene bureaustoel valt nu echt bijna uit elkaar, en dat kastje is wel aan vervanging toe.

Guido van Loon 13 Augustus 2020

Sommige mensen kiezen er al bewust voor om items te recyclen of om het een nieuw leven te geven door het bijvoorbeeld te doneren of verkopen, maar genoeg mensen gooien oude meubels simpelweg bij het afval. En dat terwijl je zo veel dingen kan met deze gebruikte voorwerpen. De volgende dingen zien er erg hip uit, en zo ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.

Met pallets maak je van alles

Met pallets kun je echt alle kanten op. Zo heb je het vast wel eens voorbij zien komen dat mensen pallets gebruiken als basis van een bed. Schroef een paar pallets aan elkaar, geef het eventueel een mooi kleurtje en leg er een matras op. Voilà, een bed! Of zaag ze op maat en leg er kussens op om er een leuke bank van te maken, voor bijvoorbeeld in de kinderkamer of in de tuin.

Houten rekken 

Een mooi houten rek kan een erg interessant detail zijn in elke ruimte. Zeker wanneer je ervoor kiest om een groot deel van het interieur erg strak en zwart/wit te laten, zal een houten stellingkast er erg stijlvol uitzien. Bovendien is het weer extra opbergruimte, je kan er namelijk van alles in kwijt! Ga dus een keer langs de kringloop bijvoorbeeld en kijk of ze mooie kasten te koop hebben.

Ouderwets kastje

Dat oude kastje is misschien niet heel modern meer, maar kan er wel erg mooi en stijlvol uitzien! Schuur het hout zodat het er weer mooi glad uit ziet, en verf er een hip kleurtje overheen. Je kan het wit of zwart maken zodat hij in elke ruimte mooi staat, maar wees niet bang om een speelser kleurtje als mintgroen of blauw te gebruiken! Dit kan erg leuk staan wanneer het op de juiste manier gestyled wordt.

Mooie brocante stoel

Een oude schommelstoel, houten eetkamerstoel of rood bekleedde fauteuil. Misschien niet wat je nu snel uit zou kiezen, maar het kan er in de woonkamer of studeerkamer erg interessant en mooi uit zien. Die oude schommelstoel in de hoek van een moderne woonkamer geeft een grappig en speels tintje, en zal toch goed passen bij de rest van je interieur. Geef de stoel eventueel een nieuw laagje verf zodat je zeker bent van een mooie samenhang tussen alle meubels.

Reacties