Doe-het-zelf ideeën met pallets

Het is een feit dat we teveel verspillen. Niet alleen voedsel, maar ook een hoop andere spullen zouden nog best een tweede ronde mee kunnen.

Guido van Loon 10 Oktober 2020

Als je erover nadenkt is dat eigenlijk best zonde. Zo zijn er genoeg dingen die niet voor de hand liggen, maar toch is ooit iemand op het briljante idee gekomen om er wat mee te doen. Wie had pakweg dertig jaar geleden bedacht dat je pallets in je woonkamer of tuin zou gebruiken om meubels van te fabriceren? We zien pallets toch voornamelijk als een industrieel object. Een middel om te zorgen dat we goederen kunnen transporteren over de gehele wereld. De laatste jaren is er een kleine revolutie losgebarsten in de manier waarop wij naar ons interieur kijken en juist deze industriële objecten zijn een grote rol gaan spelen in het design. Vandaag hier enkele ideeën om eens creatief te doen met.... een pallet.

Interieur woonkamer

Snel je woonkamer in een industriële stijl brengen doe je in een handomdraai met een paar pallets. Raar? Nee hoor. Er zijn natuurlijk veel meer dingen die in een woonkamer gezet worden die er eigenlijk niet thuis horen. Kijk maar naar scheepslampen en bijvoorbeeld oude verweerde objecten uit stoffige gesloten fabrieken die alsnog een decoratieve functie krijgen in een interieur met een industriële touch.

Eethoek

Een beetje trendy eethoek is niet goedkoop. Een eethoek gemaakt van pallets wel. Een pallet kost je bij Palletcentrale ongeveer 10 euro per stuk. Voor een eettafel heb je 6 pallets nodig. En zeg eens, waar koop je een industriële look tafel voor maar 60 euro? Wel zorgen voor een beetje comfortabele stoelen om op te zitten, want stoelen gemaakt van pallets zijn meestal niet zo heel erg comfortabel. Een bankje kun je natuurlijk wel maken van een pallet. Misschien een leuk idee voor de kids?

Slaapkamer

Wat dacht je ervan om van een aantal pallets zelf een bed te maken. Pallets zijn goedkoop, stevig en daardoor goed bruikbaar om je creatief uit te leven.

Tuinmeubels

Van een stapel pallets kun je heel gemakkelijk een tafel, bank en stoelen maken. Voor een bank heb je 7 pallets nodig, voor een tafel 3 en voor de stoelen heb je per stoel 4 pallets nodig.

Hut bouwen

Een hut bouwen gaat perfect met pallets. Leuk om samen te doen met de kids. Kan optioneel worden gedaan in een boom, maar dichter bij de grond gaat ook prima. De pallets zijn ook een goede fundering voor een hut. Leuk voor de kinderen om in te spelen. Wel even opletten dat je het hout goed opschuurt in verband met splinters.

Pallets zijn fantastisch

Pallets zijn multifunctioneel en zeker voor duizend-en-één dingen bruikbaar. Je kunt er perfect je inrichting mee ver-industrialiseren en je kunt de pallets in verschillende kamers gebruiken. Pallets zijn zondermeer goedkoop te noemen, zeker bij de Palletcentrale. En wanneer je over een creatieve geest beschikt (of gewoon goed kunt Googlen) heb je voor weinig een trendy interieur.

Reacties
Rodolfo Zeijdel

hebben jullie ook een stap voor stap handleiding voor deze leuke hut en tafel?

8 maanden geleden
Redactie Wonen

Hoi Rodolfo, leuk zijn ze he :). Helaas hebben we hier geen handleiding van...

8 maanden geleden