Foto: hal-meubels-inspiratie

Deze meubels passen perfect in jouw hal

De hal is de eerste ruimte waar je je huis binnenstapt. Daarom helpen wij je graag met wat tips voor leuke meubels.

Guido van Loon

Zoals gezegd is de hal de eerste ruimte die je in huis betreedt, dit geldt natuurlijk voor jou maar ook voor je gasten. Helemaal niet gek dus om hier wat meer aandacht aan te besteden, je kunt direct de toon zetten voor de rest van je interieur. Waar ga je beginnen? Zodra je je gaat oriënteren kom je al snel een heleboel leuke accessoires en halmeubels tegen. Waar moet je rekening mee houden? Wij lopen alles met je langs.

De meeste hallen zijn, zeker in de kleine Nederlandse woningen, klein of smal. Hier moet je natuurlijk rekening mee houden als je de meubels gaat uitzoeken. Bij halmeubels kun je bijvoorbeeld denken aan kapstokken, schoenenkastjes of tafeltjes, wandplanken en andere wanddecoratie.

DIY

Accessoires in de hal lenen zich bij uitstek voor een leuk DIY-project. Want wat staat er nu leuker in je hal dan bijvoorbeeld een kapstok of wanddecoratie (bijvoorbeeld voor je sleutels of handschoenen) van steigerhout. Maar wat dacht je van andere decoratie zoals je eigen foto's een mooi DIY-frame. Zo geef je gelijk een persoonlijke touch aan je hal en voelt je huis direct thuis zodra je binnenstapt.

Deurmat

Een hele belangrijke functie van de hal is natuurlijk dat je er, zoals gezegd, de woning binnenstapt. Je wil daarom dat er ook items aanwezig zijn zoals een deurmat die ervoor zorgen dat de rest van de woning schoon blijft. En het leuke is; in deurmatten heb je enorm vele keuze. Je kunt kiezen voor een leuke kleur of een grappige tekst. Maar houd boven alles in de gaten dat hij functioneel is, en als modder en vuiligheid van je schoenen opneemt. Daarnaast is een schoenenrek vaak ideaal. Veel mensen doen namelijk hun schoen uit zodra binnenstappen. Zorg dat deze groot genoeg is voor alle schoenen van jou en je huisgenoten (in ieder geval degene je vaak draagt). Als er nog een hoop schoenen naast het rek liggen, maakt dit vaak een rommelige indruk.

Kapstok

Naast je schoenen wil je natuurlijk ook je jas (of die van je gasten) kwijt kunnen. Zorg dat deze functioneel (dus dat hij voldoende ruimte biedt). In plaats van een kapstok is een kast waar je de jassen in kunt hangen ook erg smaakvol. Voorwaarde hiervoor is natuurlijk wel dat je genoeg ruimte hebt hiervoor. Een net te grote kast in een net te kleine ruimte zorgt niet voor een fijne sfeer.

Spiegels

Ook een spiegel is eigenlijk een must in je hal. Zo kun je, voordat je de deur uitstapt, snel nog even controleren of je jas goed zit of hoe die nieuwe muts staat. Naast dit praktische voordeel vergroot de spiegel je hal optisch gezien ook nog eens.

Verlichting

Denk ook aan je verlichting. Sfeerverlichting werkt altijd goed in een hal, bovendien is er niets zo vervelend als een slecht verlichte ruimte binnen te stappen. Bijvoorbeeld een mooie wandlamp, een staande lamp of een spotje bij de spiegel.

Meubels

Naast al deze items heb je ook een andere veelvoorkomende meubels in de hal, zoals een tafeltje of een rekje aan de wand. En dit zijn juist de items waar je jouw interieursmaak kunt weergeven. Leuke tip: in de showroom van Furnea in Schiedam krijg je nu 10% korting op alle halmeubels. Dat is toch weer mooi meegenomen!

Met deze tips maak jij van je hal het eerste stijlelement in jouw woning. Veel succes!

Dit artikel betreft een betaalde samenwerking.

Reacties