Foto: Kapstok

Hoe kies je de juiste kapstok?

Een kapstok kopen doe je niet zomaar

Sander 30 November 2023

Wanneer je jouw woning inricht, dan kijk je natuurlijk ook naar de details. Zo wil je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie kapstok. Je kijkt dan niet alleen naar de functionaliteit. Je kijkt vooral ook naar het design. Een kapstok kopen doe je dus niet zomaar. Het is wel heel belangrijk dat je goed oplet dat deze past bij wat jij nodig hebt in huis. Om je te helpen met het maken van een keuze, hebben wij hier enkele punten van aandacht verzameld. Die kan je doornemen, zodat je zelf gemakkelijker je keuze kan maken.

De functionaliteit

Het eerste waar je altijd naar kijkt als je een kapstok aanschaft, is de functionaliteit. Je moet er zeker van zijn dat de jassen en andere buitenkleding van jouw gezin er allemaal een plekje kan hebben. Bedenk je ook dat elk gezinslid waarschijnlijk meer dan één jas heeft. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat je ook ruimte hebt voor de spullen van eventuele gasten die bij je over de vloer komen. Zorg dat er genoeg haakjes zijn, of dat je er voldoende hangers aan kan hangen. Zo is het belangrijkste alvast verzorgd.

De uitstraling

Het is vervolgens goed om ook eens te kijken naar hoe de kapstok er eigenlijk uit zal komen te zien in jouw woning. Wanneer je bijvoorbeeld een strak design hebt gekozen, dan is een model met veel details misschien niet zo’n goed idee. Zoals een kapstok aan de muur misschien wat beter in een strak interieur staat, dan een staande op een grote voet. Afhankelijk van het soort design dat je verder voor je woning hebt gekozen, kan je dus alle kanten op met de vele verschillende kapstokken. De design kapstok die je kiest versterkt dit dan alleen maar nog verder. Dat is ook een voordeel.

De vorm van gebruik

Ook is het slim om even na te denken over de vorm van gebruik. Je denkt al snel aan een kapstok in de hal om de jassen op te hangen. Dit hoeft echter natuurlijk niet de enige optie te zijn. Het is juist ook zo dat je op andere plekken in huis een goede optie kan hebben aan een kapstok. Zo kan je bijvoorbeeld in je slaapkamer met een mooie garderobekapstok ook zorgen dat je een leuke plek voor je kledingcollectie hebt. Dat is weer eens iets anders dan een grote kledingkast. Bovendien neemt het minder ruimte in.

De extra opties

Tot slot kan je een kapstok ook uitkiezen op basis van de extra opties. Zo kan je misschien voor een plank boven de kapstok kiezen om daar je hoeden op te leggen. Of je kiest voor een kapstok met bergruimte. Daar kunnen handschoenen, mutsen en sjaals in. Ook is het een mogelijkheid om voor een model met een schoenenkast te gaan. Of laat een mooie spiegel monteren zodat je ook direct kan zien hoe je eruit ziet wanneer je de deur uit gaat. Dit zijn natuurlijk allemaal interessante opties om te overwegen als je een kapstok gaat uitkiezen.

Reacties