Creëer een fijne eethoek

Maak van je eethoek een fijne plek met deze tips!

Op deze manier creëer je een fijne eethoek

We genieten allemaal van het moment wanneer we in de avond met onze partner, gezin, vriend of vriendin aan tafel de dag na bespreken. Dit zijn van die heerlijke momenten wanneer je écht even de tijd voor elkaar neemt. Hoe fijn is het dan, als je deze mooie momenten dan ook beleefd in een fijne en sfeervolle eethoek. Benieuwd wat nou een fijne eethoek inhoudt? Lees dan verder

Niet op de bank, maar aan tafel!

Op de bank avondeten en ondertussen tv kijken, is natuurlijk ook gezellig, maar er gaat niks boven een gezellig gesprek tijdens het avondeten aan tafel. Heb jij niet genoeg ruimte voor een eetkamertafel? Dan is dat zeker geen punt! Er zijn genoeg kleine eettafels, waar je prima op kan avondeten, en die dus niet veel ruimte innemen in huis. Wil jij je geld niet uitgeven aan een eettafel, omdat je toch ook gewoon op de bank kan eten? Dan weet je niet wat je mist! Een goed en fijn gesprek tijdens het avondeten met je partner, gezin of vriend of vriendin is goud waard, en het is zonde als dit niet een prioriteit is.

Eet jij al elke avond gezellig aan tafel, en wil jij jouw eethoek nog idealer maken? Ga dan voor een ruime eetkamertafel, zo heb je lekker veel ruimte aan tafel en kunnen er ook makkelijk gasten aanschuiven. Vind jij buiten de fijne momenten aan tafel om, ook de stijl van de eethoek belangrijk? Dan is dit weetje voor jou! Al een tijdje zijn de industriële eetkamertafels erg populair. Maar je kunt bijvoorbeeld ook voor een prachtige moderne eetkamertafel gaan.

De juiste eetkamerstoelen zijn belangrijk

We ontbijten en lunchen ook in de eethoek en om optimaal te kunnen genieten van ons ontbijt, lunch of maaltijd, moeten we wel fijne eetkamerstoelen hebben. Daarnaast zijn goede eetkamerstoelen ook belangrijk voor je rug, en tegen andere spierpijn klachten die kunnen ontstaan door slechte eetkamerstoelen. Voor een fijne eetkamer hoek, zijn goede eetkamerstoelen dus erg belangrijk.

Zorg voor rust in de eethoek

Brieven, agenda’s, mobiels, werk laptops etc, je kent het wel. Ligt dit bij jouw op de eetkamertafel? Haal ze dan maar snel weg, want dit zorgt ervoor dat jij of een ander afgeleid wordt tijdens het eten. Terwijl rustig en ontspannend eten juist erg belangrijk voor je is. Daarnaast word je door deze afleidende spullen ook sneller afgeleid tijdens die fijne gesprekken met je familie en vrienden aan tafel, en dat willen we nu juist niet.

Maak het helemaal af

Verder kun je je eethoek nog fijner en sfeervoller maken door een mooie plant in de hoek te zetten of kun je een mooie fotolijst van jou en je dierbare aan de muur ophangen. Zo creëer je een huiselijk en sfeervol gevoel in je eethoek. Maak het af met rustgevende muziek op de achtergrond tijdens het avondeten.

Met deze bovenstaande manieren zorg jij ervoor dat jij elke dag geniet van je ontbijt, lunch of avondeten in jouw eigen fijne eethoek!