string(1) "p"

Betoverende juweeltjes van mangohout

Met de handgemaakte kasten, schatkisten, tvmeubels van mangohout uit India met de mooiste oriëntaalse ronde vormen erin.

Handbeschilderde henna patronen

Een dressoir met daarop handbeschilderde henna patronen geeft net die extra gezellige sfeer in uw interieur en kan in een industrieel als in een oosterse inrichting.

In het Merel in Wonderland assortiment oosterse meubelen hebben wij een schitterende collectie mango kasten, eettafels, kisten en nog veel meer robuuste handgemaakte houten artikelen. Natuurlijk komen ook de meubelen van Merel in Wonderland uit het kleurrijke India, zodat u een kast of een oosters tv meubel mooi kunt combineren met een kleurrijke poef of lamp. Er zijn diverse soorten meubelen welke zij importeren. Elk van hen heeft weer een andere uitstraling, maar een ding hebben ze allemaal gemeen en dat is dat een oosters meubel heel goed gecombineerd kan worden in een modern interieur of een stoer interieur. De scrapwood meubelen zijn ook handgemaakt in India van oude vissersbootjes en oude deuren(sloophout,scrapwood) en elk is uniek van kleur omdat het al een leven ervoor heeft beleefd. Ook het beschilderen van mangohout en dan in witte kleur is uniek te noemen. Kijk eens hoe mooi deze combinatie is, heel apart en chique kastje voor in uw woonkamer of in de hal.

Houtsnijwerk oriëntaalse kast

Elke oosterse kast uit India is uniek van kleur en werkelijk niet een is hetzelfde, omdat het sloophout is en daarom heeft u een uniek meubelstuk in huis!

Vaak zit het originele verf nog in het hout en dit geeft een kleurrijk geheel met het hout gecombineerd. Zo is het een speels, maar toch een stoer robuust sloophouten meubel. Leuk is het om te combineren met de oosterse sfeer die de meubelen hebben met modern design, zo kunt u een moderne stoel zetten bij een scrapwood eettafel zodat juist het contrast erg opvalt en daarom weer een gestylde indruk geeft. Aan de kinderen is ook gedacht in de scrapwood serie oosterse meubelen.

 

   kast

 

Combineer uw kast of dressoir

Leuke stoeltjes gecombineerd met een schrijftafeltje, of een stoere oosterse opbergkist met deksel waar al het speelgoed netjes in opgeborgen kan worden. Dit noemen ze dan schatkisten, want er zitten ook gekleurde tegeltjes op en gouden bloemen met de echte indiase uitstraling heel tof om in de kamer te zetten. In de tijdschriften zie je ook steeds vaker de turquoise India kasten, de naam zegt het al dit zijn handgemaakte meubelen van sheesamhout in unfinished look zodat de houtnerf er natuurlijk door heen komt. Maak het ontwerp af met ingelegd mozaiek in vele kleuren zoals rood, multi color, transparant alle kleuren zijn mogelijk. Het mozaiek is er in 3 designs het Turkish design, traditioneel design en kraal design. Het mozaiek is gemaakt van gekleurd glas en met de hand ingelegd.        

                      mozaiek

Bijpassende krukjes van mangohout

Leuke krukken en bijzettafels worden ook allemaal gemaakt in pastel kleuren of gewoon in mooi naturel mangohout. Voor de kinderkamer is roze en blauw heel geliefd om de kast te schilderen en dat is natuurlijk super leuk en weer wat anders als kinderkamer meubel. Natuurlijk is een grote opbergkast in uw woonkamer bijvoorbeeld met van die oude mooie Indiase deuren erin, ideaal om alle rondslingerende spullen in op te bergen. In de kasten zitten bij ons altijd wel planken die vast zitten, zodat ze stevig zijn en u daarin alle spelletjes, boekhouding of wat dan ook in op kunt bergen. Zo’n kast is dus onmisbaar in elk huishouden en waarom dan niet meteen een hele mooie handgemaakte uit India.

krukje

Van oude deur naar Oosters meubel

De meubelen hebben ook diverse versieringen erop, zoals mooie zilverkleurige knopjes en handgrepen. Maar ook zitten er oude stempels waarvan ze de blockprinting maken op stof in verwerkt. Dit geeft een heel leuk effect en wordt er van de gebruikte stempels weer iets compleets vernieuwd gemaakt. Aangezien die stempels ook van die sierlijke vormen hebben komt dit heel mooi uit in een oosters dressoir. De kast wordt dan geschilderd inclusief de stempels en wordt het een geheel. Of er wordt oud metaal gebruikt welke in oosterse vormen geknipt is en op het hout is geplakt. Dit geeft een heel leuk effect in bijvoorbeeld een wit oosters meubel.

                   kastje

Oude Indiase (Schat)kisten

Een van de best verkochte producten zijn toch wel onze indiase kisten met allemaal pracht en praal erop. Er zit dan metaal in zilver of goudkleur op en een kist heeft dan van dat mooie grove sluitwerk. Bewaar je dierbaarste spullen in de kist op er kan gelukkig een hoop in en het geeft echt dat werelds wonen gevoel. Soms krijgen wij kisten binnen uit India waar er zelfs gekleurde tegeltjes in verwerkt zijn en dat dit weer in donkerbruin hout. Oosterse kisten geven die magische sfeer bij u thuis in de woonkamer en worden ook vaak gebruikt als dekenkist om al die verzamelde wollen en zachte woondekens in op te bergen. Kortom een kist uit India is zeker een mooi verzamelobject in uw interieur.
schatkist

Meubelen gemaakt van sloophout (Scrapwood)

Wilt u liever wel de oosterse uitstraling, maar dan niet de drukke kleuren dan is dat zeker ook mogelijk. Dat is de collectie die uit oosterse nachtkastjes, kasten, dressoir of andere houten meubelen bestaat en dan zijn ze van nieuw hout gemaakt. Daarbij wordt de antieke stijl overgenomen, dat wil zeggen dat ze ook dat mooie houtsnijwerk wat wij woodcarving noemen gebruiken en zetten ze er bijvoorbeeld oud hang en sluitwerk op. Dan wordt het hout geverfd en gebrand voor een oud effect of gewashed. Dan is het meubel niet egaal, maar oogt wat ouder en is daardoor mooier passend bij de oosterse stijl. Deze nieuwe kasten zijn daarom ook mogelijk in heel veel designs en kleuren, zoals we ook roze en turquoise nachtkastjes hebben.
sloophout