Barkrukken in jouw interieur

Barkrukken, maar ook barstoelen, zijn een echte trend in het interieur aan het worden

14 Augustus 2021

Vaak worden ze geassocieerd met een manlijke inrichting, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn, zoals je hieronder kan lezen. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen barkrukken en barstoelen? Eigenlijk zie je de laatste tijd dat beide zitjes steeds meer op elkaar gaan lijken. Een barkruk kan meer op een barstoel gaan lijken en een barstoel op een kruk. De hoogte is meestal bepalend voor wat barkruk of barstoel wordt genoemd: barkrukken zijn hoger dan barstoelen. De tijd dat een barkruk een oncomfortabele zit had, is overigens ook lang voorbij. Op de moderne barkruk zit je ook na meerdere uren nog steeds lekker.

Waar gebruik je een barkruk in je interieur?

Een eigen bar

Uiteraard is het een mooie toevoeging als je een eigen bar hebt. Dat is soms een goede toevoeging aan een industrieel interieur omdat alles daar toch stoer en ruw mag zijn. Bij een originele oude bar horen uiteraard ook barkrukken in diezelfde stijl. Die zijn echter nog maar zelden in originele staat te krijgen. Maar geen nood, door de toegenomen interesse in barkrukken zijn deze in vele modellen verkrijgbaar. Voordeel daarbij is dat de barkrukken het uiterlijk hebben van de originele modellen maar wel meer comfort bieden. Dat gun jij je gasten immers.

In de keuken

Steeds vaker staat er in de (open) keuken een kookeiland. Een kookeiland heeft voordelen, omdat deze minder ruimte in beslag neemt en beter te bereiken is van alle kanten. Een kookeiland heeft net als het aanrecht in een ‘gewone’ keuken vaak een hoogte waarbij een standaard stoel te laag is. Met een barkruk kan je op je gemak sommige klusjes doen aan het kookeiland. Omdat er meer ruimte is gecreëerd met een kookeiland kan je ook overwegen om hier een hoge tafel bij de plaatsen voorzien van barkrukken. Dat geeft een mooi gebalanceerde keuken.

In een verloren hoekje van de woonkamer

In veel woonkamers zijn er van die hoekjes die opgevuld worden omdat de bewoner eigenlijk niet goed weet wat hij of zij daar mee aan moet. Dat is de ideale plaats voor een hoge tafel met wat barkrukken. Het zorgt ook voor een toevoeging in de kamer omdat daar vaak de hoogteverschillen in de inrichting minimaal zijn. Een dergelijk hoekje is perfect om met bezoekers een praatje te maken en een glaasje te drinken.

Barstoelen aan de eettafel

De tijd dat je dezelfde stoelen aan de eettafel had staan is eigenlijk al diverse jaren verstreken. Barkrukken zijn in het algemeen te hoog voor een standaard eettafel. Dat geldt echter niet voor barstoelen. Met barstoelen kan je ook de tafel vaak eenvoudiger een plaatsje geven in de kamer. Voor een barstoel heb je minder uitschuifruimte nodig dan voor een standaard eetkamerstoel. De zit is minstens even comfortabel en ze zijn beter onder de tafel te plaatsen als deze niet wordt gebruikt.

Is een van de bovengenoemde opties de juiste keuze voor jou?

Reacties