Foto: tips-voor-interieur-styling

5 tips voor interieurstyling

Ben je net verhuisd naar een nieuwe woning? Of heb je zin om je interieur helemaal om te gooien? Je hebt een vaag idee, maar waar moet je beginnen?

Guido van Loon

Met simpele decoratie en interieur tips kom je al heel ver. Hier 5 tips waar je je aan kunt houden om je interieur als een geheel te stijlen. Creëer van je woning een plek waar je je helemaal thuis kan voelen en laat je persoonlijkheid spreken met je interieur. Hierbij 5 tips!

Tip 1: Bepaal je stijl

Er zijn oneindig veel verschillende interieurstijlen waar je uit kunt kiezen. Vind je het moeilijk om te bepalen wat precies je stijl is? Een trucje om je hiermee te helpen is om eens te kijken naar je kledingkast. Is er een bepaalde stijl, kleur of patroon die veel terug komt? Daarnaast kun je ook kijken naar de volgende vraag: Hoe wil je dat een ruimte aanvoelt? Denk hierbij aan sleutelwoorden als traditioneel, elegant, speels, modern of humoristisch. Je kunt inspiraties voor interieur uit letterlijk alles halen. Denk aan hotels waar je ooit overnacht hebt of aan restaurants die je aanspraken. Doe wooninspiratie op in een interieur tijdschrift en op diverse interieurblogs of - websites.

Tip 2: Zoek uit wat je niet leuk vindt

Het is veel gemakkelijker voor mensen om uit te drukken wat ze niet leuk vinden. Hierdoor kun je sommige dingen elimineren en andere beperken. Denk aan meubels uit je jeugd of vorige woningen die je verschrikkelijk vond. Denk aan bepaalde kleuren of patronen die je echt niet in je eigen huis wilt zien. Herinneringen zijn heel persoonlijk en individueel, maar bepalen ook onze smaak.

Tip 3: Laat de ruimte je stijl inspireren

Laat de ruimte je inspireren. Hoe ziet je huis of appartement eruit? Hoeveel vierkante meter heb je? Kijk naar de soort ruimte. Heb aandacht voor de onderdelen en aspecten die er al zijn, zoals deuren, muren, vloeren of ramen. Laat je hierdoor inspireren. Denk na over de balans van een ruimte. Verhouding en schaal zijn de sleutel tot elk ontwerp.

Tip 4: Ga los met verf

Verf selectie is een van de belangrijkste en meest kosteneffectieve beslissingen die je kunt nemen. De juiste verfkeuzes verbinden ruimtes. Beschouw het huis als een geheel. Houd er rekening mee hoe kleuren onze stemming beïnvloeden. Sommige kleuren zorgen ervoor dat mensen zich gelukkig, kalm of productief voelen. Probeer verfkleuren altijd eerst in het klein uit. Bekijk ze in natuurlijk licht, ochtendlicht en 's nachts. De buitenomgeving heeft een sterke invloed op de temperatuur van het licht.

Tip 5: Combineer luxe en budget producten

Dure meubels of woonaccessoires betekenen niet dat ze beter zijn of meer stijl in een interieur uitstralen. De meest eenvoudige en budget items kunnen het meeste uitstralen. Wees niet bang om hoge en lage prijzen te combineren in je interieur. Geef geld uit aan prachtige eyecatchers en accessoires zoals vazen, lampen of een designer stoel. Je kunt dit gerust met budget items van bijvoorbeeld Ikea combineren. Dit geeft een balans en een interessante look aan een ruimte.

Reacties