4 musthaves in jouw ideale woning

Of je nu een nieuwe woning, een verbouwing of gewoon even een restyling van je huis hebt. Iedereen wil van zijn eigen huis een thuis kunnen maken.

26 Maart 2021

Nu in deze gekke corona tijd zijn we veel thuis en dan is het wel zo fijn als alles naar wens is. Met deze vier musthaves is jouw huis in een handomdraai een heerlijke plek om te zijn en mensen uit te nodigen.  

1. Een fijne zithoek

Waar ga je zitten als je samen met je gezin, partner of vrienden en wil genieten van een gezellige avond op de bank? Of je nu een filmpje kijkt of juist aan het borrelen bent, de zithoek is de place to be. Hoe fijn is het als de zithoek een comfortabele plek is om te zijn. De keuze van de inrichting van je zithoek is afhankelijk van de samenstelling van je gezin en de vorm van je woonkamer. Denk bij een groot gezin aan een ruime bank, genoeg beenruimte en een tv-meubel waar je de Xbox of playstation in kunt wegwerken. Woon je samen met alleen je partner? Neem dan een comfortabele hoekbank waar je met twee personen languit op kunt liggen, terwijl je wegkwijnt achter een romantische film op jullie nieuwe digitale tv. Een tv is vaak het centrale middelpunt van de zithoek. Wil je die tv liever niet zien? Kies dan voor een mooie ombouw met deurtjes. Zo kun je de tv verstoppen en weer tevoorschijn halen wanneer jij dat wil.  

2. Een eethoek voor iedereen

Niets is vervelender dan opgestapeld zitten op bij elkaar geraapte krukjes tijdens een etentje met vrienden. Een ruime eethoek is zeker een belangrijke musthave voor een ideale woning. Maak gebruik van bankjes aan de eettafel. Dit maakt dat er genoeg ruimte is voor familieleden, vrienden of buren aan de eettafel. Maak de eethoek gezellig met extra kussentjes en leuke tafelaccessoires. Dit maakt een huis echt een gezellig thuis. 

3. Genoeg opbergruimte

Van opbergruimte heb je nooit teveel. Bedenk altijd bij het inrichten van je huis of je wel genoeg ruimte hebt om bijvoorbeeld je stofzuiger, je strijkplank of je vakantie koffers in op te bergen. Niet genoeg ruimte voor kasten? Maak dan gebruik van loze ruimtes waarvan je kastruimte kunt maken. Denk hierbij aan de onderkant van de trap of misschien wel een gekke hoek in je woonkamer. Onder een bed is ook vaak nog genoeg ruimte om spullen kwijt te kunnen. Door genoeg opbergruimte te creëren heb je altijd een opgeruimd huis. En een opgeruimd huis zorgt vaak voor een opgeruimd hoofd: twee vliegen in één klap!  

4. Een mooi lichtplan

Licht is een van de belangrijkste aspecten om een gezellige sfeer te creëren, maar licht is vaak ook gewoon praktisch. Voor het maken van een goed lichtplan, bepaal je eerst de functie van verschillende hoeken in je huis. Die ene ruime eethoek heeft ander licht nodig dan het licht in de badkamer of het licht in de zithoek. Daarna kies je lampen in de vorm, kleur en uitstraling die passen bij jouw eigen stijl en interieur. Als je je interieur iets rustiger wilt houden, kun je verschillende lampen uit dezelfde serie kiezen. Hiermee creëer je niet alleen rust, maar ook een eenheid. 

Reacties