Foto: 2016/luxaflex-okergoud-roman-shades.jpg

Okergoud wordt dé woonkleur van 2016

Okergoud wordt dé trendkleur in de designwereld. Waar vorig jaar de coppermania overheerste, waarbij koper de trend was, is het dit jaar goud en goudtinten.

Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. “De kleur ‘okergoud’ is precies het juiste geel dat de invloed van goud op deze kleurtrends het best vertegenwoordigt,” zegt Maartje Knipscheer, styliste bij Luxaflex®.

Statement

“Het is de trend om te kiezen voor strakke, op zichzelf staande elementen, die simpel zijn, maar een bijzondere touch hebben,” vertelt Maartje. “Materialen moeten spreken en een statement maken of een verhaal vertellen. De goudachtige kleur okergeel is fel genoeg om zo’n statement mee te maken en is daarnaast heel eenvoudig te combineren met ander trendkleuren zoals zachtroze en mintgroen, kleuren die nog steeds razend populair zijn.”

Zowel chique als fris

“Je haalt met okergoud warmte en een vleugje chique in huis. Door het te combineren met de pasteltinten houd je het jeugdig en fris met een luxe uitstraling. In combinatie met meer donkere tinten wordt het veel chiquer en ontstaat er een prachtig rijk interieur, zoals een luxe hotellobby. Een kleur om perfect mee te combineren!”

Na crisis komt glans

Vorig jaar was de kleur koper de trend, dit jaar is het goud. Maartje verwacht dat de doorgezette trend van glanzende materialen te maken heeft met de groeiende koopkracht. “Na tijden van crisis komen luxere materialen en glansafwerkingen meer in the picture. Daarom is deze goudtrend een logisch vervolg op de coppermania van 2015. Het leuke is dat je het zelfs prima met elkaar kunt combineren!”

Luxaflex® in Okergoud

Maartje Knipscheer werkt al ruim negen jaar voor Luxaflex® en kent de invloed van raambekleding op het interieur als geen ander. “Met andere raambekleding geef je een compleet andere look aan de uitstraling van je woning, wat je de perfecte gelegenheid biedt om een statement te maken.” Luxaflex biedt binnen vrijwel elke collectie raambekleding met de kleur okergoud, zoals bij de stoere, energieke rolgordijnen. “Ga je liever voor klassiek chique? Kies dan voor gouden details in huis en combineer het met de exclusieve stoffen van bijvoorbeeld de Luxaflex® Roman Shades,” adviseert Maartje.

Reacties