Foto: 2015/Zonnelux-lamellen.jpg

Luxe en stijlvolle lamellen

Lamellen zijn weer helemaal terug van weg geweest. Of zijn ze nooit weg geweest?

Lamellen zijn zeer functioneel en ook nog eens decoratief. Voor elk stijl, of dit nou modern of landelijk is, is er wel een model geschikt. Ze zijn toepasbaar op rechte, ronde en trapezium ramen.

Voordelen van lamellen op maat:

- Geschikt voor grote raampartijen
- Lange levensduur
- Goed te gebruiken als scheidingswand
- Gemakkelijk in onderhoud

Lamellen op maat combineert functionaliteit en sfeer perfect. Je regelt gemakkelijk zelf het daglicht in huis. Ook het uitzicht, en hiermee je privacy, is goed te regelen. Mooi uitzicht naar buiten, en minder kijk naar binnen.

Modellen en lamelbreedtes

Er zijn diverse modellen op de markt. Hier horen ook weer verschillende lamelbreedtes bij. De lamellen hangen in een railsysteem van aluminium of een gelakt profiel. Vind je de kleur van aluminium niet mooi? Dan laat je het in een andere kleur leveren. Met een lamelgordijn is alles mogelijk.
Lamellen zijn vaak in de volgende breedtes beschikbaar:
- 50 mm
- 70 mm
- 89 mm
- 127 mm
- 250 mm
Vooral de lamel van 250 mm breed geeft een luxe uitstraling.

Bedieningen voor lamellen

Lamellen worden standaard geleverd met een kettingsysteem. Mocht je nou wat luxer willen, dan kan je ook kiezen voor een elektrische bediening. Dit is vooral handig bij grote raampartijen. Openen, sluiten en kantelen is zowel met een kettingsysteem als met een elektrische bediening mogelijk.

Wij willen allemaal vaak wat extra's. Een persoonlijke touche. Het is mogelijk om lamellen een extra luxe uitstraling te geven met koordgewichten. Deze trendy koordgewichten geven net dat beetje extra.

Materialen van lamellen

Je hebt tegenwoordig keuze uit verschillende soorten materialen. De stoffen lamel past mooi bij een landelijke inrichting, terwijl de aluminium lamel juist past bij een strakke, moderne inrichting. Ook PVC lamellen zijn trendy en vaak in verschillende kleuren beschikbaar. Helemaal nieuw en hot zijn de string lamellen. Met de string lamel creëer je speels en stijlvol effect en het is ook nog eens te gebruiken als een hor; twee vliegen in 1 klap!

Reacties