Houten jaloezieën versus houtlook jaloezieën: dit is het verschil

Bij de keuze tussen houten jaloezieën en houtlook jaloezieën moet je rekening houden met de kamer die je wilt inrichten bent en hoe groot de ramen zijn.

Guido van Loon 05 September 2019

Welke soort raambekleding je kiest, is afhankelijk van de uitstraling die je je huis wilt geven. Het verschil tussen houten jaloezieën en houtlook jaloezieën is het materiaal waaruit de plankjes of strips zijn gemaakt. Hieronder geven we aan wat voor invloed dit verschil heeft op de keuze voor houten jaloezieën versus houtlook jaloezieën.

Verschil in materiaal en afwerking

Zoals de naam al aangeeft, zijn houten jaloezieën gemaakt van hout. Deze jaloezieën zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren beitsen en verven die het bestaande interieur van je kamer verrijken. Houtlook jaloezieën zijn gemaakt van PVC. Ze zijn ook verkrijgbaar in een verscheidenheid aan kleuren, zowel verven als een soort beitsen. Zowel geverfde als gebeitste houtlook jaloezieën zijn verkrijgbaar met een reliëf structuur die bijdraagt aan de echte houtlook. Sommige houtlook jaloezieën zijn bedrukt met zo’n realistisch afbeelding van een houtnerf, dat ze vrijwel niet van echt hout zijn te onderscheiden.

Welk type is beter voor welke ramen?

Houten jaloezieën zijn beter voor grote ramen omdat ze lichter van gewicht zijn dan houtlook jaloezieën. Aangezien hout krom kan trekken of kan scheuren, worden jaloezieën van dit natuurlijke materiaal niet aanbevolen voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer of keuken.
De coating op de jaloezieën met een houtlook maakt ze perfect voor ruimtes met een hoge luchtvochtigheid, zoals een badkamer. Deze jaloezieën zijn namelijk bestand tegen spatten. Het materiaal is zwaarder dan houten jaloezieën, dus als je brede ramen hebt, is het beter om ze op te splitsen in meerdere jaloezieën.

Zowel de houten jaloezieën als de houtlook jaloezieën zijn verkrijgbaar met dezelfde bedieningsmogelijkheden als je de jaloezieën op maat laat maken.

Reacties