Foto: 2021/houten-jaloezieen-voordelen.jpg

Dit zijn de voordelen van houten jaloezieen

De juiste raambekleding uitkiezen is niet eenvoudig. Een goed overzicht krijgen is lastig. In dit artikel gaan we dieper in op houten jaloezieën.

Guido van Loon

Raamdecoratie is een belangrijk element, je zou zelfs kunnen zeggen dat het één van de belangrijkste in je interieur is; zo niet de belangrijkste. Je kunt er namelijk een bepaalde sfeer mee neerzetten of prachtige accenten creëren. Daarnaast heeft raambekleding ook nog eens zeer praktische kant. Je kunt er namelijk de mate van privacy, isolatie en hoeveelheid daglicht mee bepalen. Van alle typen raambekleding die er op de markt zijn hebben jaloezieën van hout deze eigenschappen zeker in zich.

Mooie lichtinval bij houten jaloezieën

Hout als materiaal biedt vele voordelen. Bij jaloezieën is één van de grote voordelen ten opzichte van andere materialen dat het daglicht op een hele natuurlijke wijze binnen valt. Doe je bijvoorbeeld je jaloezie nog maar half open dat zie je al een schitterend, warm licht naar binnen vallen. Dit zorgt voor een prettig, rustgevend gevoel in huis. Bovendien is hout veel onderhoudsvriendelijker dan textiel, het is namelijk veel eenvoudiger schoon te maken. Textiel heeft namelijk de neiging flink wat stof aan te trekken. Daarnaast is een veelgehoord argument dat hout meer sfeer uitstraalt dan textiel. Veel pluspunten op dit gebied dus!

Hoge mate van isolatie bij houten jaloezieën

Een ander groot voordeel van houten jaloezieën is de hoge isolatiewaarde. Dat komt namelijk doordat de losse lamellen elkaar licht overlappen wanneer ze gesloten zijn. In deze gesloten stand bieden ze een extra isoleerlaag, wat met name erg prettig kan zijn wanneer je enkellaags glas hebt of gewoon een 'koud huis'. Uiteraard blijf je altijd wel wat kieren aan de zijkant houden. Dit komt omdat deze jaloezieën weer niet zo verduisterend zijn als bijvoorbeeld gordijnen. Deze kieren nemen echter ook weer niet zoveel warmte weg. Zeker in je woonkamer zul je 's avonds merken dat de warmte niet verloren gaat, er ook aanmerkelijk minder warmte naar binnen. Dat betekent dus minder stoken in de koude wintermaanden! Als je daarbij optelt dat deze jaloezieën in de warme maanden de hitte goed buiten houden, zie je dat de isolatiewaarde van houten jaloezieën echt ideaal is!

 

Reacties