Zonwerende raamdecoratie

Eén van de beste maatregelen om de zon en daarmee de warmte buiten te houden is het installeren van zonwerende raamdecoratie op maat.

HEWO Raamdecoratie heeft meerdere soorten raamdecoratie die zeer geschikt zijn om 's zomers de warmte buiten en 's winters de warmte binnen te houden. Vooral alle collecties van verduisterende stoffen zorgen voor een goede isolerende werking en zijn veelal voorzien van een witte zonreflecterende achterkant. Een rolgordijn verduisterd daarbij beter dan een duo rolgordijn. Doordat een duo rolgordijn uit 2 lagen transparante en dichte stofbanen bestaat, kan er altijd restlicht tussen de voorste en achterste laag doorschijnen. Ook het zogenaamde "in de dag" of "op de dag" ophangen van het rolgordijn of duo rolgordijn maakt veel verschil bij de verduisterering van je kamer. Het "op de dag" monteren, waarbij je het rolgordijn over de raamnis monteert met een overlap aan beide kanten zorgt voor een veel betere verduistering dan het "in de dag", oftewel binnen de raamnis monteren. Het is daarom ook belangrijk dat je het (duo) rolgordijn op maat laat maken, zodat je exact de overlap kunt bepalen.

Pas op met zwarte raamdecoratie

Zwarte raamdecoratie is momenteel weer erg populair. Zwart fungeert weliswaar meestal als goede zonwering tegen de lichtinval maar zwart absorbeert ook veel warmte en kan de temperatuur binnen behoorlijk laten stijgen. Wil je dit voorkomen, kies dan voor lichtere kleuren of bijvoorbeeld voor een zwart rolgordijn met een lichte reflecterende achterkant.

Honingraat plissé gordijnen

Wil je voornamelijk isoleren en toch nog wat licht binnenlaten, waarbij je in de zomer de warmte buiten en in de winter binnen wil houden, dan zijn honingraat plissé gordijnen een prima optie. Plissé gordijnen en vooral de HEWO honingraat plissé gordijnen met aluminium coating aan de binnenzijde hebben zelfs de beste isolatiewaarde van alle raamdecoratie zoals ook te zien is in de bijgaande tabel van Milieucentraal.nl.