Oktober Woonmaand bij HEWO Raamdecoratie

Maak je huis klaar voor de winter met isolerende en energiebesparende raamdecoratie van HEWO Raamdecoratie.

Oktober is traditioneel de maand waarin we langzaam afscheid nemen van de zomer en ons voorbereiden op de koudere maanden die voor ons liggen. Het is ook de maand waarin de bladeren beginnen te verkleuren en het landschap een prachtige mix van warme tinten aanneemt. Het is geen toeval dat oktober ook wel "Oktober Woonmaand" wordt genoemd, omdat het de perfecte tijd is om je huis gezelliger en winterklaar te maken. In dit artikel bespreken we enkele essentiële stappen om je huis klaar te maken voor de winter en hoe je energie kunt besparen met behulp van Plissé gordijnen van HEWO Raamdecoratie, en laagstaande zon kunt tegenhouden met rolgordijnen en duo rolgordijnen. Tot en met 29 oktober 2023 profiteer je ook nog van korting tot 15% op geselecteerde producten op alle HEWO webshops.

De Overgang naar het Herfst- en Winterseizoen

Met de komst van oktober begint de temperatuur te dalen, en de dagen worden korter. Dit is het moment om je huis voor te bereiden op de koude maanden die voor de deur staan. Een goed voorbereid huis zorgt niet alleen voor meer comfort, maar kan ook aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Hier zijn enkele stappen om je huis winterklaar te maken:

1. Controleer en Isoleer

Het controleren van de isolatie in je huis is de eerste stap naar energie-efficiëntie. Zorg ervoor dat ramen en deuren goed sluiten en geen tocht binnenlaten. Eventuele kieren kunnen worden afgedicht met tochtstrips om warmteverlies te minimaliseren.

2. Verwarmingsoptimalisatie

Laat je verwarmingssysteem controleren en onderhouden voordat de koude maanden beginnen. Schone filters en goed functionerende radiatoren zorgen voor een efficiëntere verwarming.

3. Plissé Gordijnen voor Energiebesparing

Een van de meest effectieve manieren om energie te besparen in de herfst en winter is het installeren van Plissé gordijnen van HEWO Raamdecoratie. Deze gordijnen zijn niet alleen stijlvol en decoratief, maar bieden ook uitstekende isolatie. De unieke honingraat plooistructuur van Plissé gordijnen creëert een luchtlaag tussen het raam en de kamer, waardoor warmteverlies wordt verminderd en koude lucht buiten wordt gehouden. Hierdoor hoeft je verwarming minder hard te werken, wat resulteert in lagere energiekosten.

4. Rolgordijnen tegen de Laagstaande Zon

In de herfst kan de laagstaande zon hinderlijk zijn, vooral tijdens de ochtend- en avonduren. Het kan verblinding veroorzaken en het lastig maken om in je huis te genieten van natuurlijk licht. Rolgordijnen zijn een uitstekende oplossing om de zonnestralen te beheersen en tegelijkertijd je privacy te behouden. Kies voor verduisterende rolgordijnen om volledige controle over de lichtinval te hebben.

5. Duo Rolgordijnen voor Flexibiliteit

Voor een nog grotere flexibiliteit bij het beheren van licht en privacy, overweeg duo rolgordijnen. Deze gordijnen bestaan uit twee lagen stof met transparante en ondoorzichtige horizontale banen die over elkaar bewegen. Je kunt de gordijnen zo instellen dat ze het licht filteren en tegelijkertijd privacy bieden. Dit is vooral handig tijdens de overgang van dag naar nacht wanneer je de lichtinval wilt aanpassen.

6. Gezelligheid Toevoegen

Naast energie-efficiëntie is het belangrijk om je huis gezellig en uitnodigend te maken voor de winter. Voeg warme kleuren, zachte stoffen en knusse verlichting toe om een gezellige sfeer te creëren. Denk aan pluche kussens, dekens en kaarsen om warmte en comfort te brengen.

Resumerend

Oktober Woonmaand is de perfecte gelegenheid om je huis voor te bereiden op de koude maanden die voor de deur staan. Het nemen van eenvoudige stappen, zoals het controleren van de isolatie en het optimaliseren van je verwarmingssysteem, kan aanzienlijke energiebesparingen opleveren. Daarnaast zijn Plissé gordijnen van HEWO Raamdecoratie, rolgordijnen en duo rolgordijnen uitstekende keuzes om zowel de energie-efficiëntie als de esthetiek van je huis te verbeteren. Met de juiste voorbereiding en decoratie kun je van je huis een warme en gastvrije plek maken om de wintermaanden comfortabel door te brengen.