Raamdecoratie voor een landelijk interieur

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een landelijke woonstijl? Wij helpen je graag met een aantal tips voor de perfecte landelijke raambekleding.

Een landelijk interieur is nog steeds zeer geliefd. De interieurstijl voelt gemoedelijk en gezellig aan. Het landelijk interieur heeft de afgelopen jaren een modern sausje gekregen, maar kenmerkt zich nog steeds door veel zandkleuren en natuurtinten en materialen als onbewerkt hout, smeedijzer, linnen en wol. De meubels zijn sober en hebben vrij veel afgeronde vormen.

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor een landelijke woonstijl? Wij helpen je graag met een aantal tips voor de perfecte raambekleding voor een landelijke inrichting. Met deze tips kun je de raamdecoratie in je woonkamer perfect afstemmen op je landelijk interieur. En natuurlijk kun je de slaapkamer, keuken, badkamer en werkkamer ook meteen meenemen.

Blog raamdecoratie landelijk interieur vouwgordijnen

Vouwgordijnen brengen warmte en sfeer

De favoriete raamdecoratie voor een landelijk interieur is het vouwgordijn. Het vouwgordijn voegt warmte en sfeer toe. Vouwgordijnen zijn leverbaar in verschillende transparanties en filteren het daglicht op een prachtige manier. Door het vouwgordijn tot halverwege het raam te laten zakken, kun je bovendien privacy in huis creëren.

De combinatie van een lichtdoorlatend vouwgordijn en verduisterende gordijnen zijn een perfecte combinatie. Overdag creëer je privacy en in de avonduren kun je de ruimte verduisteren. De vouwgordijnen collectie bevat veel mooie stoffen met rijke structuren of dessins. Het vouwgordijn is dus de perfecte keuze voor jouw landelijke raamdecoratie.

Blog raamdecoratie landelijk interieur vouwgordijnen 2 Blog raamdecoratie landelijk interieur vouwgordijnen 3

Houten shutters zijn altijd een goede keuze

De shutter past perfect in een landelijk interieur. Shutters geven je interieur karakter en voegen warmte toe. Het uiterlijk van de shutters heeft veel weg van de Franse Louvre luiken (buiten luiken) en maakt dit tot een uitstekende landelijke raambekleding. De traditionele witte kleur is populair en sluit perfect aan op de landelijke interieurstijl. Bovendien zijn shutters passend te maken voor ieder raamtype en iedere raamvorm. Dat maakt de shutter de ideale raambekleding.

Blog raamdecoratie landelijk interieur shutters  Blog raamdecoratie landelijk interieur shutters 2

Kies in jouw landelijke interieur voor houten jaloezieën

Je denkt misschien niet direct aan houten jaloezieën bij een landelijk interieur, maar het is een modern landelijke raamdecoratie. De strakke lijnen van de houten jaloezieën zijn minimalistisch en het hout brengt warmte en sfeer in je landelijke interieur. Voor extra body kunnen de houten jaloezieën gecombineerd worden met (verduisterende) gordijnen. De houten jaloezieën zijn zowel met ladderband als met ladderkoord leverbaar. Met een ladderkoord blijft het zicht naar buiten beter behouden en valt er meer daglicht binnen.

Blog raamdecoratie landelijk interieur houten jaloezieën  Blog raamdecoratie landelijk interieur houten jaloezieën 2

In dit blog hebben we je voorbeelden getoond van raamdecoratie in een landelijke stijl. Heb je advies nodig bij het kiezen van de juiste raambekleding voor jouw interieur? Bezoek een van onze Zonnelux verkooppunten of vraag een telefonisch advies op maat aan. Onze specialisten helpen je graag bij jouw keuze voor landelijke raamdecoratie.