Profielfoto van TMC Wonen
TMC Wonen
Marconistraat 13, 4461 HH Goes
maandag
13:00 - 17:30
dinsdag
09:30 - 17:30
woensdag
09:30 - 17:30
donderdag
09:30 - 21:00
vrijdag
09:30 - 17:30
zaterdag
09:30 - 17:00
zondag
Gesloten

Raamdecoratie van TMC Wonen

Het kiezen van de juiste raamdecoratie kan lastig zijn. Ga je voor rolgordijnen of toch voor jaloezieën? Lees hier hoe je de juiste raamdecoratie kiest!

Hoe kies je de juiste raamdecoratie?

Er zijn eindeloze mogelijkheden op het gebied van raamdecoratie. Het geeft je de mogelijkheid om de lichtinval te bepalen, privacy te waarborgen, maar zorgt ook voor de juiste akoestiek en mate van isolatie in huis. Daarnaast is raamdecoratie een grote sfeermaker in de ruimte en zorgt het ervoor dat de ruimte helemaal af is. Maar hoe kies je nu de juiste raamdecoratie voor jouw raam en welke raamdecoratie is geschikt voor welke ruimte?

We beginnen met de eigenschappen per type uit te lichten.

Warme en trendy uitstraling: Gordijnen, vouwgordijnen, Plissé Shades en shutters.
Controle over lichtinval: Horizontale jaloezieën, Plissé Shades en Multishades.  
Optimale verduistering: Duette? Shades met verduisterende stof, gordijnen met verduisterende stof ov verduisterende vouwgordijnen.
Isolatie: Duette? Shades en gordijnen met voering.

Raamdecoratie in de keuken

De keuken is het hart van je huis. Hier bereid je een simpele maaltijd na een lange dag werken, maar maak je bijvoorbeeld ook een uitgebreid 3-gangen diner voor je vrienden. In deze ruimte is de juiste raamdecoratie zeker van belang. Heb je bijvoorbeeld veel inkijk in je keuken? Kies dan voor jaloezieën die de inkijk gemakkelijk verminderen. Andere opties zijn Duette Shades met een top-down/ bottom-up bediening. Deze optie is tevens zeer geschikt voor draakiepramen. Wil je liever niet boren in je kozijn? Ga dan voor het NL Label magneetframe om de Duette Shades op te hangen.

Raamdecoratie in de woonkamer

De woonkamer is, net als de keuken, een ruimte waar je veel tijd doorbrengt. Ook hier is het belangrijk om de juiste raamdecoratie te kiezen voor sfeer, privacy en isolatie.  Hierbij is sfeer één van de meest belangrijke elementen om rekening mee te houden. Heb je bijvoorbeeld een stoer en industrieel interieur, dan kan je kiezen voor donkere shutters. Silhouette Shades of mooie gordijnen komen vaak beter tot hun recht bij een moderne en hotel chique uitstraling. Bij een puur en natuurlijk interieur staan houten jaloezieën perfect en bij een minimalistisch en Scandinavische inrichting houd je het stijlvol met Plissé Shades.

Kies in de woonkamer voor lichtdoorlatende raamdecoratie. Zo behoud je daglicht maar ook je privacy.

Raamdecoratie voor de slaapkamer

Elke ochtend uitgerust opstaan? De juiste raamdecoratie helpt daarbij! Een donkere slaapkamer zorgt namelijk voor een betere nachtrust. Voor de slaapkamer kun je daarom het beste kiezen voor verduisterende raamdecoratie, zoals gevoerde gordijnen. Deze zorgen ervoor dat het licht van buitenaf wordt tegengehouden, maar heeft daarnaast ook een geluiddempende en isolerende werking. Wil je liever geen gordijnen? Dan zijn Duette Shades van Luxaflex in verduisterende stof een goede optie.

Raamdecoratie voor de badkamer

Welke raamdecoratie kies je voor een vochtige ruimte zoals de badkamer? Dit vraagt om raamdecoratie met speciale kenmerken. Vochtbestendig materiaal is hierbij van groot belang. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een rolgordijn met vochtbestendige stof. Zeer praktisch in gebruik en naar jouw smaak aan te passen met verschillende decoratieve opties. Toch liever andere raamdecoratie dan een rolgordijn? Ga dan voor horizontale of verticale jaloezieën. Kies wel voor pvc-lamellen, omdat dit vochtbestendig materiaal en makkelijk schoon te maken is. Zo zorg je voor een frisse en strakke uitstraling.

Kom je er niet uit? TMC Wonen helpt je graag bij het maken van de juiste keuze met persoonlijk en deskundig advies