Raamdecoratie in een Scandinavisch interieur

Is jouw interieur Scandinavisch en ben je op zoek naar Scandinavische raambekleding? In dit blog geven we je een gezonde dosis inspiratie.

Het Scandinavische interieur kenmerkt zich door eenvoud, rust en lichte kleuren. De interieurontwerpen zijn gebaseerd op de natuur. De Scandinavische woonstijl is basic en licht, maar zeker niet saai of kil. De natuurlijke materialen (licht hout, wol, linnen etc.) voegen warmte en gezelligheid toe.

Natuurlijk Japandi

Een nieuwe stroming binnen de Scandinavische woonstijl is Japandi. Deze interieurstijl combineert Scandinavisch met invloeden uit Japan. Japandi maakt ten opzichte van de Scandinavische woonstijl meer gebruik van natuurtinten, zoals pastellen, crème en terracotta tinten.

Uit Scandinavië komen veel design klassiekers, waaronder Arne Jacobsen, Carl Hansen, Verner Panton en Hans J. Wegner. Het is dus niet gek dat we ons voor onze inrichting laten inspireren door de Scandinavische stijl. Is jouw interieur Scandinavisch en ben je op zoek naar Scandinavische raambekleding? In dit blog geven we je een gezonde dosis Scandinavisch wonen inspiratie.

Witte houten jaloezieën

Houten jaloezieën in het wit zijn onwijs populair in een Scandinavisch interieur. De witte horizontale jaloezieën passen perfect bij de lichte en minimalistische basis van deze interieurstijl. Lichtinval bepaalt grotendeels de sfeer in huis. Met de houten jaloezieën kun je met de lichtinval spelen en extra sfeer creëren in je interieur. Het is prachtig om de witte houten jaloezieën in de Scandinavische woonstijl te combineren met linnen gordijnen. Zou jij in jouw interieur ook kiezen voor houten jaloezieën in het wit?

       

Witte shutters

Shutters van wit hout vormen ook een mooie match met de Scandinavische interieurs. De shutter heeft - net als jaloezieën - lamellen die je handmatig kunt bewegen. Het zonlicht schijnt door de lamellen naar binnen en creëert een prachtig lijnenspel op de vloer of wand. Witte shutters hebben een robuuste uitstraling en geven je Scandinavische interieur daarom meer pit.

Geweven hout rolgordijn

Sinds kort is het geweven hout weer helemaal terug van weg geweest. Het geweven hout rolgordijn (roll-up model) in een lichte kleur past perfect in de Scandinavische woonstijl. Denk dan bijvoorbeeld aan een bamboe rolgordijn in het wit. Geweven hout wordt gemaakt van dunne bamboe latjes en is daarom een prachtig natuurproduct wat telkens iets anders oogt. Het geweven hout hangt strak tegen het raam als de roll-up volledig is uitgerold. Bij het openen van het geweven hout rolgordijn rolt het netjes op naar de bovenzijde van het raam.

  

Witte rolgordijnen of Duette® gordijnen

Wil je een minimalistische look creëren? Kies dan voor witte rolgordijnen of Duette® in het wit. Deze raamdecoratie heeft een minimalistische vormgeving en creëert daardoor een strakke uitstraling in jouw Scandinavische woonstijl. Bij zowel het rolgordijn als een Duette® gordijn kun je de gewenste transparantie kiezen: transparant, semi-transparant of verduisterend. Iedere stoftransparantie geeft jouw interieur een andere sfeer. Kies de perfecte witte rolgordijnen of Duette® gordijnen voor jouw Scandinavische interieur.

  

Advies op maat

Ben je geïnspireerd door deze Scandinavische raambekleding? Onze Zonnelux specialisten staan voor je klaar om je te adviseren over de mogelijkheden en opties. Bezoek een Zonnelux verkooppunt of vraag aan advies op maat gesprek aan.