Foto: gordijnen

Trends rondom rolgordijnen

Met betrekking tot raamdecoratie is er een ruime keus. Je kunt kiezen voor gordijnen, jaloezieën of het rolgordijn.

Raamdecoratie is gericht op de privacy maar ook op het weren van zonlicht. Daarnaast is het belangrijk dat raamdecoratie goed aansluit op het interieur. Rolgordijnen zijn er in verschillende kleuren en designs. De trend voor het rolgordijn is eenvoud. Basic tinten en materialen voeren hier de boventoon in. Nieuw en gewaagd zijn de metallic of zilverkleurige rolgordijnen. Ook zijn er rolgordijnen met leuke prints of tekeningen.

Verduisterend of lichtdoorlatend

Bij de aanschaf van rolgordijnen is het belangrijk om te bekijken wat de functie van deze gordijnen moet zijn. Uitgangspunt is dat de rolgordijnen een aanvulling op het interieur vormen en gezien mogen worden. Daarnaast moet er bekeken worden of de gordijnen verduisterend of licht-doorlatend moeten zijn. Vooral op de slaapkamer is het belangrijk dat daglicht niet te veel naar binnen komt. In de woonkamer speelt dit een minder grote rol. Soms wordt er zelfs voor transparante rolgordijnen gekozen. Rolgordijnen zijn al lang niet meer zo saai als vroeger. Ze zijn hip en trendy en verkrijgbaar in verschillende soorten, kleuren en maten. Het mooie van rolgordijnen is dat je zelf kan bepalen hoeveel inkijk er is en hoeveel licht de woning binnen valt. Het praktische van rolluiken aan de buitenkant maar mooie raamdecoratie aan de binnenkant.

Trendy rolgordijnen als maatwerk

Tegenwoordig is het ook goed mogelijk om rolgordijnen op maat te laten maken. Woningen worden niet meer volgens standaardmaten gebouwd, en juiste daarom is het belangrijk om voor elke situatie een rolgordijn op maat te kunnen leveren. Wij hebben een kijkje genomen bij Raamdecoratie.com. Hier vonden wij een uitgebreid assortiment rolgordijnen. Rolgordijnen in verschillende kleuren en maten, maar ook maatwerk dat geleverd kan worden. Gordijnen die een toevoeging voor het interieur zijn. Zowel verduisterend als transparant, rolgordijnen die comfortabel wonen mogelijk maken. Transparante rolgordijnen zijn ook leuk te combineren met hangende gordijnen, dit geeft een stijlvol effect. De ruime keuze in rolgordijnen maakt het mogelijk om voor elke kamer in huis de gepaste raamdecoratie te vinden. Stijlvol, comfortabel en praktisch, rolgordijnen zijn weer helemaal de trend.

Reacties