Foto: duo-rolgordijnen

De voordelen van duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen worden de laatste jaren steeds populairder. Met dit type gordijnen heb je volledige controle over het licht in je woning.

Guido van Loon

Als je sfeer in huis wil, zijn uit alle soorten rolgordijnen duo rolgordijnen een prima keuze. Maar wat zijn het eigenlijk? Bij duo rolgordijnen heb je twee beweegbare stofbanen (gekleurd en transparant) die je over elkaar kunt bewegen. Zo kun je meer of minder verduisteren.

De lichtinval

Je wilt dat het in je woonkamer overdag licht is en 's avonds niet te donker, maar ook niet te licht. Gordijnen spelen hierbij een doorslaggevende rol. Bijvoorbeeld dunne overgordijnen kun je enkel en alleen open en dicht doen, hierdoor heb je altijd net niet het licht dat je wilt. Duo rolgordijnen zijn in dat geval een prima oplossing: hierbij de lichtinval en verduistering prima regelen.

Verduisterende duo rolgordijnen bieden bijvoorbeeld veel flexibiliteit wat betreft lichtinval en je kunt eenvoudig volledig verduisteren. Ideaal voor bijvoorbeeld een slaapkamer, logeerkamer of kinderkamer. Maar ook als sfeervolle raambekleding kun je duo rolgordijnen prima gebruiken. Bijvoorbeeld bij duo rolgordijnen in lichtdoorlatende kleuren.

Benieuwd waar je ze kunt vinden? Je vindt bijvoorbeeld alle typen duo rolgordijnen bij Gordijnen.nl.

De mogelijkheden met duo rolgordijnen zijn in ieder geval erg uitgebreid, voor elke situatie heb je wel een geschikt rolgordijnen.

Reacties