Foto: 2016/inhuisplaza-rolgordijn-wonen-1.jpg

Houten jaloezieën - natuurlijke look in je woonkamer

Veel mensen denken bij jaloezieën nog aan het saaie aluminium type dat je vroeger veelal in kantoorruimtes tegenkwam.

Bron foto

In de ontwikkeling van jaloezieën zijn echter grote stappen gezet, en deze vorm van raamdecoratie vormt dan ook wel een van de grootste woontrends van de afgelopen tijd. Een andere trend van de afgelopen jaren is dat in het interieur de nadruk veel meer is komen te liggen op natuurlijke materialen. Dit gecombineerd verklaart de grote populariteit van houten jaloezieën. Of je nu een modern Scandinavisch, industrieel of minimalistisch interieur hebt, of dat de stijl meer klassiek, romantisch of landelijk is, houten jaloezieën passen werkelijk overal.

Een toevoeging aan ieder interieur

Houten jaloezieën zijn tegenwoordig in allerlei houtsoorten, kleuren en lamelbreedtes verkrijgbaar. Door je goed te oriënteren en je te laten adviseren kan deze raamdecoratie uiteindelijke perfect passen bij de gekozen interieurstijl. De klassieke lamelbreedte van 35 millimeter in een koele kleur maakt bijvoorbeeld een modern en strak interieur helemaal af. Een bredere lamel van bijvoorbeeld 70 millimeter voegt juist nog meer sfeer, warmte en gezelligheid toe aan de sfeer binnen in klassieke of landelijke interieurs.

Functionele eigenschappen van houten jaloezieën

Eigenlijk doe je houten jaloezieën tekort door deze als raamdecoratie te bestempelen. Ze hebben immers ook erg fijne functionele eigenschappen. Zo kun je binnenshuis met (half) geopende jaloezieën wel genieten van het uitzicht buiten, maar is er ook privacy doordat andere mensen niet gemakkelijk van buiten naar binnen kijken. Jaloezieën houden daarnaast ook nog eens fel zonlicht buiten en geven de mogelijkheid de hoeveelheid licht dat binnenvalt te doseren. Wanneer de jaloezieën geopend zijn laten ze frisse lucht ter ventilatie binnen, terwijl ze in de winter juist een isolerende functie hebben en kou buitenhouden.

Wil jij mooie houten jaloezieën op maat bestellen, dan kun je hiervoor terecht bij INhuisplaza. Hier kun je jaloezieën van vele merken, lamelbreedtes, houtensoorten en kleuren bestellen tegen een scherpe prijs.

Reacties