Duo rolgordijnen

27 Mei 2015

Gordijnen kunnen een grote invloed hebben op de sfeer in een woning. De combinatie van de warme kleuren en de lichtinval zorgen voor veel gezelligheid.


Duo rolgordijnen zijn tegenwoordig heel populair en geschikt voor elk interieur. Een duo rolgordijn (ook wel eens roljaloezie genoemd) is een gordijn dat bestaat uit twee verschillende lagen stof die over elkaar kunnen bewegen. Deze twee stoflagen bestaan uit afwisselend transparante en niet-transparante banen.

Door de stoflagen langs elkaar heen te laten bewegen kan je spelen met de lichtinval. Zo bepaal je zelf op een handige manier de transparantiegraad van je rolgordijn. Je kan opteren voor volledig gesloten, gedeeltelijk open of volledig open. Wie kiest voor volledig open, geniet van maximale lichtinval maar beperkt wel de inkijk van buitenaf. Er ontstaat afhankelijk van de positie van de banen telkens een ander decoratief effectief met een wisselende lichtinval. Met een duo rolgordijn kies je dus op een heel eenvoudige manier voor de privacy die jij wenst. Mede dankzij de sfeervolle en praktische mogelijkheden past een duo rolgordijn in zowel klassieke als moderne interieurs.

De bediening van de rolgordijnen gebeurt doorgaans met behulp van een geruisloze kettingmechaniek. Wie optimaal gebruikscomfort belangrijk vindt, kan ook opteren voor gemotoriseerde roljaloezieën. Hierbij wordt de stille motor proper weggewerkt in het oprolsysteem zodat hij niet zichtbaar is. Volledig opgetrokken zitten de rolgordijnen opgeborgen in een aluminium cassette.

Deze rolgordijnen kunnen meestal op maat besteld worden. Doorgaans wordt bij de gordijnen een eenvoudige handleiding geleverd die ervoor zorgt dat je deze rolgordijnen gemakkelijk zelf kan plaatsen.

AANBEVOLEN

Gordijnen opmeten: hoe doe je dit?

Bij nieuwe gordijnen uitkiezen, is het een kwestie...

VOUWGORDIJNEN ook TDBU

Vouwgordijnen vaak te duur ? Kijk dan eens wat wij...

Pure Curtains

Pure® Curtains, een collectie van ambachtelijke g...

Inbetween en waveplooi

Zeer soepel vallende inbetween met een grafisch mo...

Tips om je gordijnen te reinigen: afstoffen of wassen?

Gordijnen wil je zo lang mogelijk mooi houden. Kun...

Tip om gordijnen uit te kiezen en kopen

Zorg voor sfeer met plisségordijnen, vitrage of o...
Advertentie