Foto: 2017/Gordijntrends-2017.jpg

Dé gordijntrends van 2017

De trends in interieurland volgen elkaar in snel tempo op. Deze trends ontstaan niet zomaar.

De natuurlijke en urban jungle trend is bijvoorbeeld afgeleid van de behoefte aan meer natuurlijk materialen als tegenhanger van de moderne wereld van tegenwoordig.

Ook bij gordijnen zie je dit heel duidelijk terug aan de materialen en het kleurgebruik. Benieuwd wat de trends in gordijnen voor 2017 zijn? Lees dan verder, want we hebben ze voor je op een rij gezet!

Gordijnen met botanische prints

Gordijnstof met een botanische print zie je nu vaak terugkomen als trend in raambekleding. Ben je toe aan wat meer prints in huis, maar weet je nog niet goed waar je ze wil laten terugkomen? Overweeg eens om gordijnen met een botanische print te nemen. Misschien klinkt het wat heftig, maar dat hoeft het zeker niet te zijn. E is namelijk een ruime keuze in gordijnen met subtiele prints.

Omdat een gordijn met drukke print wel enigszins overheersend kan zijn, is het aan te raden de rest van je interieur wat rustiger te houden. Zo behoud je de balans en komen je gordijnen echt tot hun recht.

Velours of fluwelen gordijnstof

2017 is het jaar van de zachte, natuurlijke materialen. Velours en fluweel zijn twee gordijnstoffen die bekend staan om hun zachte uitstraling, waardoor ze perfect in het interieur van 2017 passen. Velours en fluwelen gordijnen zorgen voor een luxe gevoel in huis en passen daarmee vooral uitstekend bij romantische of klassieke interieurs. Combineer je fluwelen of velours gordijn met een fauteuil in dezelfde stof voor een extra leuk effect.

Warme kleuren

Okergeel en groen: warme kleuren die dit jaar goed doen in je interieur. Zeker in landelijke interieurs komen deze kleuren heel goed uit, ook in combinatie met licht of donker hout. Ben je van de Scandinavische woonstijl? Een gordijn met okergele of groene kleur kan je interieur net dat speciale effect geven dat met de vele grijze en witte tinten weleens kan ontbreken.

Gordijnen kiezen

Ben je er uit welke gordijntrend je aanspreekt? Bedenk dan goed of het past bij je interieur en of je bereid bent de rest van je interieur waar nodig aan te passen aan de nieuwe gordijnen. Ben je op zoek naar nieuwe gordijnen omdat je net in een nieuwbouwwoning zit? Begin dan met de vloer en de gordijnen, zodat je de inrichting hier in één keer op kunt afstemmen. Alle tips voor het kiezen van je gordijnen vind je hier.

Reacties