Foto: 2018-03/gordijnen-overgordijnen-inbetweens.jpg

Alle soorten gordijnen op een rijtje

De juiste raambekleding zoeken kan nog wel is lastig zijn. Bij elk type huis en interieur staan weer verschillende soorten raambekleding goed.

Zo passen bij een nieuw modern huis rolgordijnen beter en bij een jaren 30 huis weer vouwgordijnen. Kijk dus goed naar wat voor stijl bij jou en je huis past voor het uitzoeken van gordijnen. In dit artikel worden alle mogelijkheden even behandeld.

Overgordijnen

Dit zijn gordijnen die helemaal dicht zijn en waar je niks doorheen ziet. Ze houden ook de kou buiten, wat een groot voordeel is.

Inbetweens gordijnen

Deze zijn zoals de naam als zegt ‘inbetween’ overgordijnen en transparante gordijnen. Ze zijn wat dunner dan overgordijnen maar geven meer privacy dan de transparante.

Transparante gordijnen

Deze gordijnen zijn dus heel transparant. Je kan er niet helemaal doorheen kijken maar je ziet wel schaduwen.

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn vooral heel strak en praktisch. Ook kunnen ze door alle soorten en maten ook zeker decoratief zijn. Ze zijn er in alle kleuren en maten en in heel veel dessins, met of zonder sierrand.

Plisségordijnen

Deze lijken op rolgordijnen maar zijn door de plooien wat speelser. Je hebt enkele en dubbele plissés. De dubbele zijn wat voller waardoor ze een isolerende werking hebben.

Vouwgordijnen

Er zijn twee soorten vouwgordijnen; roman blinds en austrian blinds. Roman blinds zijn wat strakker en zakelijker en austrian blinds hebben een romantische uitstraling. Ze zijn in heel veel varianten te koop zoals stof en hout.

Jaloezieën

Jaloezieen zijn beter bekend als luxaflex. Dit komt omdat dit de eerste fabrikant was die ze uitbracht. Tegenwoordig zijn er veel meer fabrikanten die jaloezieën maken. Zo zijn er horizontale jaloezieën van hout, aluminium of pvc. Het grote voordeel aan jaloezieën is dat je er heel goed de lichtinval mee kan regelen.

Silhouettes

Dit zijn horizontale jaloezieën met daaroverheen een transparante stof. Dit geeft een wat warmere uitstraling dan de standaard jaloezieën.

Lamellen

Dit zijn verticale stroken van stof, kunststof of aluminium. Het is dus eigenlijk hetzelfde als horizontale jaloezieën maar dan verticaal

Reacties