Profielfoto van De Schouw Witgoed
De Schouw Witgoed
Nieuwe Brink 20, 1404 KB Bussum
maandag
08:00 - 17:30
dinsdag
08:00 - 17:30
woensdag
08:00 - 17:30
donderdag
08:00 - 17:30
vrijdag
08:00 - 17:30
zaterdag
08:00 - 17:00
zondag
Gesloten

Energiezuinig drogen

Bespaar energie door de manier van drogen aan te passen

Als u op zoek bent naar manieren om energie te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen, is het verstandig om te beginnen bij het drogen van uw was. Hier zijn vijf eenvoudige tips om uw wasdroger energiezuiniger te maken en tegelijkertijd uw kleding in topconditie te houden.

Tip 1: Centrifugeer uw was vooraf

Hoe droger uw was uit de wasmachine komt, des te minder tijd en energie het kost om deze volledig te drogen in de wasdroger. Een goede tip is om uw was vooraf te centrifugeren op een zo hoog mogelijk toerental. Hierdoor wordt het grootste deel van het vocht al uit uw kleding verwijderd, waardoor uw wasdroger minder hard hoeft te werken en minder energie verbruikt. Let wel op de maximale toegestane centrifugesnelheid voor uw kledingstukken, zodat u ze niet beschadigt. Ook kan je eens kijken naar een centrifuge

Tip 2: Onderhoud uw wasdroger

Een goed onderhouden wasdroger werkt efficiënter en verbruikt minder energie. Maak daarom regelmatig het pluizenfilter schoon en controleer of de luchtafvoer en de condensor vrij zijn van pluisjes en stof. Het is ook aan te raden om de trommel af en toe schoon te maken met een vochtige doek, zodat uw wasdroger optimaal blijft presteren. Vergeet niet om de gebruiksaanwijzing van uw wasdroger te raadplegen voor specifieke onderhoudsinstructies.

Tip 3: Kies een automatisch programma

De meeste moderne wasdrogers zijn uitgerust met automatische programma's die de droogtijd en het energieverbruik optimaliseren op basis van de hoeveelheid en het type wasgoed. Door gebruik te maken van deze programma's, kunt u erop vertrouwen dat uw wasdroger zo efficiënt mogelijk werkt en u niet onnodig energie verspilt. Bovendien zorgen automatische programma's ervoor dat uw kleding niet te lang wordt gedroogd, wat de levensduur van uw kledingstukken ten goede komt.

Tip 4: Hang uw was te drogen

Hoewel het gebruik van een wasdroger erg handig kan zijn, is het energiezuinigste alternatief om uw was aan de lucht te drogen. Overweeg om uw was buiten op te hangen als het weer het toelaat, of maak gebruik van een droogrek binnenshuis. Dit bespaart niet alleen energie, maar voorkomt ook dat uw kleding onnodig slijt door de hitte en wrijving in de wasdroger. Bovendien is het ophangen van uw was een goede manier om vocht in uw huis te verminderen, wat kan helpen om schimmel en vochtproblemen te voorkomen.

Tip 5: Koop een warmtepompdroger

Als u op zoek bent naar een nieuwe wasdroger, overweeg dan om te investeren in een warmtepompdroger. Deze drogers zijn veel energiezuiniger dan traditionele condensdrogers of afvoerdrogers, omdat ze de warmte die vrijkomt tijdens het droogproces opnieuw gebruiken. Hoewel warmtepompdrogers in aanschaf duurder kunnen zijn, zult u op de lange termijn geld besparen door een lager energieverbruik. Let bij het kopen van een nieuwe wasdroger op het energielabel; kies bij voorkeur een droger met energielabel A.

Door deze vijf tips toe te passen, kunt u uw wasdroger energiezuiniger maken en tegelijkertijd uw kleding in goede conditie houden. Bovendien draagt u bij aan een beter milieu door minder energie te verbruiken en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Probeer deze tips uit en ontdek hoe eenvoudig het kan zijn om energiezuinig te drogen!