string(1) "p"
Profielfoto van Willem Designvloeren
Willem Designvloeren
Lakemondsestraat 13, 4043 JC Opheusden
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 15:00
zondag
Gesloten

Een nieuwe vloer kopen: waar moet je op letten?

Jij gaat je huis verbouwen, of misschien zelfs wel nieuwbouwen! Hierbij is een nieuwe vloer natuurlijk van belang!

1. Wat is de juiste ondervloer?
Wanneer jij gaat kiezen voor een betonvloer is het belangrijk dat er hiervoor ook de juiste ondervloer aanwezig is. Een gevlinderde betonvloer is minstens 7 centimeter dik. Het gewicht van een betonvloer van 7 centimeter is dan ook maar liefst 170 kg per m². De ondervloer moet constructief dragend zijn om de genoemde dikte te kunnen verwerken.

2. Is de vloer geschikt in combinatie met vloerverwarming?
Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen, kies je misschien ook wel meteen voor vloerverwarming! Een gevlinderde betonvloer is de perfecte vloer in combinatie met vloerverwarming! Deze vloer warmt snel op en houdt de warmte lang vast!

Wij kunnen de betonvloer én de vloerverwarming leveren! Hierbij kunt u kiezen uit verschillende soorten beton. Bij een betonvloer inclusief vloerverwarming raden wij het een om te kiezen voor onze energiezuinige- en de krimparme variant. Dit zorgt voor een dichtere betonmassa, met dus minder stilstaande lucht. Stilstaande lucht isoleert. Hoe minder stilstaande lucht, hoe beter de warmte doorkomt!

3. De juiste vloer kopen in de juiste ruimte
Niet iedere vloer is voor iedere ruimte in huis geschikt. Maar de gevlinderde betonvloer wel! Van de woonkamer tot de badkamer en zelfs een terras van beton is mogelijk! Ook is de gevlinderde betonvloer, met het juiste onderhoud, bestand tegen vlekken en dus ook de perfecte vloer in de keuken. Oftewel, deze vloer is door het hele huis mogelijk!

4. Hoe is de vloer bij intensief gebruik?
Wanneer je een nieuwe vloer wilt kopen, is het natuurlijk ook belangrijk dat deze lang meegaat. Zeker bij intensief gebruik wil je genieten van een sterke vloer. Een gevlinderde betonvloer is een harde vloer die gelukkig wel tegen een stootje kan! Wanneer je kiest voor een betonvloer, kies je voor een vloer die een leven lang meegaat!

Het is hierbij wel belangrijk om de vloer wekelijks even te onderhouden. Hoe je dit het beste kunt doen lees je op de pagina: Onderhoud gevlinderde woonbeton vloer.

5. Matchen bij het interieur
Wanneer je een nieuwe vloer gaat kopen is het fijn als deze bij het volledige interieur past. Een betonvloer is een neutrale vloer en dus een goede basis in ieder interieur. Ook kunnen wij een betonvloer in verschillende grijstinten en zandkleuren realiseren. Zo weet jij alvast welke meubels bij de vloer passen!

Deze kleuren zijn te zien in onze showroom. Wil jij alle betonvloer kleuren zien en vergelijken? Maak dan meteen een afspraak in onze showroom!

6. Een vloer die past binnen het budget
Jouw budget speelt natuurlijk ook een rol. De ene vloer is nu eenmaal goedkoper dan de ander. Om alvast een indicatie van de prijs van een betonvloer in jouw situatie te krijgen, raden wij je aan om onze rekentool in te vullen!

Nieuwe vloer uitzoeken in de showroom
Wil jij liever meteen persoonlijk advies en een passende offerte op basis van jouw woonsituatie en wensen? Kom dan snel langs in onze showroom! In deze afspraak kijken we samen wat de beste opties voor jou zijn, en welke toevoegingen wij je in jouw situatie adviseren.