Profielfoto van Willem Designvloeren
Willem Designvloeren
Lakemondsestraat 13, 4043 JC Opheusden
maandag
08:00 - 17:00
dinsdag
08:00 - 17:00
woensdag
08:00 - 17:00
donderdag
08:00 - 17:00
vrijdag
08:00 - 17:00
zaterdag
09:00 - 15:00
zondag
Gesloten

4 besparingen als je kiest voor een betonvloer!

Nieuwbouwen of verbouwen kost geld. Veel geld. Geld besparen in dit proces is daarom een sport. Bij een betonvloer heb je de eerste 4 al te pakken!

1. Een ondervloer én leefvloer ineen

Een betonvloer is minimaal 7 centimeter dik. Onze voorkeur gaat zelfs uit naar 9 centimeter als dat haalbaar is. Maar dat betekent dat er geen zandcement dekvloer nodig is en we de betonvloer direct op de constructievloer en vloerverwarming aanbrengen. De kosten voor de zandcement dekvloer, die je bij alle andere vloersoorten wel nodig hebt, vervallen dus.

De kosten voor een zandcement dekvloer liggen gemiddeld tussen de €25- en €55,- per vierkante meter. Wanneer we uitgaan van een gemiddelde is dat €40,- per vierkante meter. Een flinke besparing dus.

Natuurlijk is het niet zo zwart-wit. Een tegelvloer kan bijvoorbeeld goedkoper zijn dan een betonvloer. Maar vaak als je alle kosten bij elkaar optelt kom je toch duurder uit dan dat je in eerste instantie denkt. Kosten zoals bijvoorbeeld het egaliseren van de ondervloer, het aanbrengen van tegellijm, het voegen en de manuren worden meestal los berekend.

2. Besparen op gas of energie

Gevlinderd beton is veel dichter qua structuur dan zandcement. Dat houdt in dat een betonvloer sneller warm wordt én langer warmte vasthoudt dan een zandcement dekvloer. Waar je bij zandcement 40 à 50 graden inkomende temperatuur nodig hebt voor vloerverwarming is dat bij een gevlinderde betonvloer maar 25 à 30 graden.

Ongeacht of je een cv-ketel hebt of een warmtepomp, in beide gevallen levert je dat een besparing op. En die besparing komt elk jaar terug. Helemaal fijn!

3. Gratis onderhoudsmiddel

Nadat je betonvloer door ons is geïmpregneerd krijg je 7 jaar garantie. Dat betekent dat je 7 jaar lang kosteloos onderhoudsmiddel bij ons mag afnemen. Een can onderhoudsmiddel à 5 liter kost €120,-. Afhankelijk van de grootte van je vloer, gebruik je een paar cans per jaar. Tel uit je winst.

4. Kosteloze service

Bij een gevlinderde betonvloer geven wij 10 jaar garantie. De garantie hierboven van 7 jaar is op de impregneerbehandeling, deze garantie van 10 jaar is op de vloer zelf. Een jaar nadat de betonvloer gelegd is kun je een kosteloze serviceafspraak met ons inplannen. Tijdens deze afspraak lopen we de vloer na en vullen we eventuele scheuren die in de vloer zijn ontstaan.

Wat kost een betonvloer?

Zo zie je maar, ook tijdens nieuwbouwen of verbouwen kun je besparen. Maar om goed te kijken wat je kunt besparen moet je ook weten wat een betonvloer kost. Gebruik onze rekentool, dan krijg je meteen een richtprijs in je mailbox.