Profielfoto van Ambiant vloeren
Ambiant vloeren
Oosterbrugstraat 27, 8281 BT Genemuiden
maandag
08:30 - 17:00
dinsdag
08:30 - 17:00
woensdag
08:30 - 17:00
donderdag
08:30 - 17:00
vrijdag
08:30 - 17:00
zaterdag
Gesloten
zondag
Gesloten

Bespaar eenvoudig op je energierekening met tapijt

Tapijt is populairder dan ooit! Het kan namelijk bijdragen aan het verduurzamen van de woning en een energiebesparing van maar liefst 10% opleveren.

In deze tijd waarin we niet alleen energie willen besparen, maar ook duurzaam willen wonen, is tapijt populairder dan ooit te voren. Tapijt kan namelijk bijdragen aan het verduurzamen van de woning en een energiebesparing van maar liefst 10% opleveren. Als marktleider op het gebied van vloeren, wil Ambiant consumenten graag tips geven om een warme basis in huis te leggen.

Een woning isoleren met tapijt
Tapijt is niet alleen zacht en comfortabel, maar heeft ook een isolerende werking. Door het leggen van tapijt kan er gemiddeld 4 á 5% energie bespaard worden, als het buiten echt koud is kan dit oplopen tot 10%. Ook de hoogte van de pool heeft invloed op de isolerende werking van de vloer, net als de grootte van de oppervlakte. Het is natuurlijk ook mogelijk om te kiezen voor een vloerkleed op maat. Een vloerkleed heeft een isolerende werking op de plek waar het neergelegd wordt. Zo gaat de warmte minder snel verloren.

Tapijt in combinatie met vloerverwarming en -koeling
Steeds meer nieuwbouwhuizen worden standaard verwarmd door middel van vloerverwarming. Er wordt vaak gekozen voor pvc, laminaat of vinyl, maar tapijt is hiervoor ook erg geschikt. De warme uitstraling van tapijt zorgt er daarnaast voor dat ons brein een prikkel krijgt, waardoor de ruimte warmer lijkt aan te voelen.

Het comfort van tapijt
Tapijt zorgt ervoor dat het ons leven net iets comfortabeler maakt. Het voelt niet alleen warm aan, maar dempt ook ons loopgeluid. Daarnaast is tapijt stroever dan andere typen vloeren, waardoor het risico op uitglijden wordt verminderd. Naast de isolerende werking zorgt tapijt ook voor een beter binnenklimaat. Tapijt neemt dwarrelende stofdeeltjes op in de polen, waardoor het stof niet opnieuw door de ruimte verspreid wordt.

Bekijk de complete tapijtcollectie op www.ambiant.nl.