Bamboe raambekleding: duurzaam én sfeervol

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding die niet alleen mooi maar ook duurzaam is? Dan is bamboe absoluut een aanrader. Ontdek hier waarom.

Ben je op zoek naar nieuwe raambekleding die niet alleen mooi maar ook duurzaam is? Dan is bamboe een echte aanrader. Het natuurlijke materiaal zorgt voor een unieke uitstraling en past nagenoeg bij ieder interieur. In dit blog vertellen we je meer over de milieuvriendelijke eigenschappen van bamboe en de andere voordelen van dit type raambekleding.

Geweven hout flat sticks  

De eigenschappen van bamboe

Bamboe vindt zijn oorsprong in Azië, Afrika, Zuid-Amerika en Australië. Het is een soort gras dat zich kenmerkt door lange, buigzame houtstengels. In vergelijking met houtsoorten zoals teak, bevat het geen natuurlijk toxische stoffen.

Bamboe gordijnen zijn binnen onze geweven hout collectie verkrijgbaar in verschillende kleuren. Om rust te creëren kun je kiezen voor een lichte of bruine kleur. Of ga voor zwart, zo vallen jouw gordijnen nog meer op en springt de rest van jouw inrichting er echt uit. En wist je dat bamboe in de Oosterse cultuur een speciale betekenis heeft? Het staat voor een lang en gelukkig leven. Wie wil dat nou niet!

Bamboe geweven hout

Waan je in tropische sfeer met bamboe

De laatste jaren zien we de populariteit van bamboe raamdecoratie steeds meer groeien. Logisch, want bamboe gordijnen zijn een lust voor het oog. Het laat voldoende licht door en tegelijkertijd geeft het ook veel privacy.

Met deze natuurlijke sfeermakers haal je gegarandeerd een tropische sfeer in huis. Alhoewel je bamboe gordijnen makkelijk kunt combineren met de meeste woonstijlen, komt het in een Urban Jungle interieur het best tot zijn recht. Grote mooie planten en bamboe gaan namelijk perfect samen.

Bamboe close-up Bamboe raambekleding in leefkeuken

Niet alleen sfeervol, maar ook verantwoord

Bamboe raambekleding is ontzettend duurzaam. Elke keer dat er een bamboescheut wordt gekapt, worden er twee nieuwe bamboescheuten geplant. Daar komt bovenop dat bamboe van zichzelf sowieso razendsnel teruggroeit.

Hierdoor hoeven er niet veel extra bomen gekapt te worden voor jouw gordijnen. Dit zorgt er overigens ook voor dat bamboe niet een schaars product is en ten opzichte van andere soorten raamdecoratie redelijk goedkoop te verkrijgen is.

Wil je na het lezen van dit blog jouw interieur upgraden met bamboe raambekleding, zoals ons geweven hout? Onze Zonnelux specialisten geven graag advies. Vraag een gratis adviesgesprek aan óf bezoek één van onze verkooppunten.