Foto: marmitek-iptv

Thuisnetwerk: Marmitek IPTV

Nieuw: IPTV over uw bestaande coaxnetwerk!

Hoe kan ik de apparatuur bij mijn TV aansluiten op het internet, zonder Wi-Fi en zonder netwerkkabels te trekken? Gebruik uw bestaande coaxnetwerk! Coax zorgt voor een stabiele verbinding, is geschikt voor de meest veeleisende HD video streaming en de kabel ligt er toch al!

Trend

Steeds meer apparaten rondom uw TV moeten verbonden worden met internet of thuisnetwerk om deze optimaal te kunnen gebruiken. Door de groei van 3D/HD video signalen wordt de benodigde bandbreedte en stabiliteit van de verbinding steeds groter.

Via een CAT5 netwerk

Heeft u de mogelijkheid om CAT5 (netwerk-)kabels te trekken, dan is dit de beste oplossing. Maar wat zijn de alternatieven als u geen zin of mogelijkheid heeft om dit te doen?

Draadloos via Wi-Fi (802.11b/g/n)

Internet via Wi-Fi is met name geschikt voor mobiele apparaten als smartphones, tablets en notebooks vanwege de flexibiliteit en mobiliteit. Bandbreedte en betrouwbaarheid zijn erg afhankelijk van de te overbruggen afstand en eventuele obstakels zoals muren, plafonds en andere draadloze netwerken.

Via het bestaande stroomnetwerk

Deze techniek is vooral geschikt om netwerkprinters of Pc’s aan te sluiten voor gebruik van email en websurfen en minder voor het streamen van HD video content, omdat hier hogere eisen worden gesteld aan het netwerk. In de markt zijn diverse oplossingen verkrijgbaar. De meeste zijn niet geschikt voor HD streaming en hebben vaak een zeer beperkt bereik (naar de slaapkamer is in de praktijk meestal niet haalbaar).

Marmitek IPTV

Nieuw: Via het bestaande coaxnetwerk

Nieuwe techniek maakt het mogelijk om je bestaande coaxnetwerk uit te breiden met een betrouwbaar thuisnetwerk met hoge bandbreedtes en geschikt voor meerdere HD streams en snelle internetverbindingen. Dit doet u met de Marmitek IPTV Coax Pro! Deze IP over Coax oplossing is het beste alternatief voor het aanleggen van een netwerkkabel (CAT5/6).

Hoe werkt het?

Bekijk hier de video om te zien hoe het werkt! 

Resultaat

De IPTV Coax Pro voegt een internetsignaal toe aan uw gehele coaxnetwerk. Op iedere plek in huis kunt u dit er weer af halen. Zo kunt u uw mediaspeler (bv een Apple TV, boxee box, Popcorn Hour of Netflix kastje) van internet voorzien. Of u sluit (een interactieve TV decoder bij) uw smart TV aan op het internet. Vervolgens kunt u online diensten als uitzending gemist, video-on-demand en Youtube hierop bekijken. Dit alles zonder netwerkkabels te hoeven trekken. Daarnaast kunt u uw coaxnetwerk blijven gebruiken om digitale tv te kijken, te bellen of radio te luisteren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De IPTV Coax Pro is vanaf nu verkrijgbaar en een set, bestaande uit 2 modules, kost €169,95. Iedere extra module kost €89,95. U kunt het netwerk uitbreiden tot maximaal 16 modules (aansluitingen). Per module kunt u 4 apparaten aansluiten.

Meer informatie: www.marmitek.com

Publicatiedatum: 23 januari 2014.

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties