Foto: Teufel-koptelefoon-REAL

Teufel introduceert nieuwe koptelefoonreeks REAL

Met REAL pure, REAL blue en REAL blue NC biedt Teufel de juiste koptelefoon voor elke mobiele levensstijl.

Teufels nieuwe REAL-reeks van koptelefoons omvat een model in een klassieke uitvoering met kabel (REAL pure), een variant met bluetooth en touch control (REAL blue) en een nog completere uitvoering met bluetooth, hybride ruisonderdrukking en aanraakbediening (Real blue NC). Alle drie modellen kenmerken zich door een ultralicht doch robuust ontwerp. De nieuwe koptelefoons van Teufel zijn voorzien van draaibare oorschelpen en een opvouwbare beugel. De even zachte als stevige oorkussens zorgen voor optimaal draagcomfort, iets wat net zo sterk deel uitmaakt van het DNA van de REAL-reeks als het evenwichtige en krachtige hi-fi-geluid.

Alle feiten in één oogopslag:

- Teufel introduceert een nieuwe reeks van gesloten hifi-koptelefoons
- Grote lineaire HD-drivers met geventileerde achterkamers en neodymium-magneten zorgen voor hoge pieken en een nauwkeurige geluidsweergave
- Optimaal draagcomfort dankzij een laag gewicht (180 - 220 gram) en zachte oorkussens
- Draaibare oorschelpen, uitschuifbare beugel, hardcase opbergtas
- REAL pure (€ 119,99): verwijderbare kabel van 1,3 m met ingebouwde afstandsbediening
- REAL blue (€ 169,99): bluetooth voor draadloze geluidsoverdracht, intuïtieve touch control op de rechter oorschelp (play/pauze/skip, volume, bediening van telefoongesprekken, spraakbesturing op basis van iOS of Google, ingebouwde speakerphone, accu met een werkduur van 30 uur en een functie voor snel opladen en een kabel voor het aansluiten van de koptelefoon als de accu leeg is)
- REAL blue NC (€ 229,99): biedt naast alle functies van de REAL blue geoptimaliseerde hybride actieve ruisonderdrukking (ANC) en een speelduur tot 30 uur bij het gecombineerde gebruik van bluetooth en actieve ruisonderdrukking
- Alle REAL-koptelefoons kunnen bij voorinschrijving worden besteld via www.teufelaudio.nl. De levering staat gepland voor eind oktober (REAL pure, REAL blue) en medio december (REAL blue NC).

Een productreeks met veel gemeenschappelijke kwaliteiten

De doelstellingen voor de REAL-reeks waren van meet af aan duidelijk: optimaal geluid en draagcomfort, handige functies voor dagelijks gebruik en een intuïtieve bediening. Teufel heeft zich tijdens het ontwikkelingsproces sterk gebaseerd op feedback van klanten over koptelefoons uit andere reeksen. De grote lineaire HD-drivers met neodymium magneten leveren piekprestaties met minimale vervorming. Het geluid van de koptelefoons uit de REAL-reeks is speciaal afgestemd op mobiel gebruik. Alle modellen bieden een neutrale en gebalanceerde geluidsreproductie. Een licht versterkt basgeluid zorgt daarbij voor een dynamische kick bass. Dankzij de geventileerde achterkamers hoeven de drivers niet tegen de tegendruk te werken, omdat de achterkamers open zijn en minder demping veroorzaken. Dit draagt bij aan een uiterst nauwkeurige geluidsreproductie. Alle drie modellen zijn bijzonder licht dankzij het gebruik van hoogwaardig verenstaal in de beugel, die desondanks zeer robuust is. De draaibare oorschelpen maken het mogelijk om de koptelefoon onderweg comfortabel om de hals te dragen. Dankzij het uitschuifmechanisme van de beugel kunnen alle REAL-modellen in uiterst compacte vorm worden opgeborgen en getransporteerd. De bijzonder zachte ergonomische oorkussens met een bekleding van hoogwaardig, geurloos eiwitleer staan garant voor optimaal draagcomfort en afscherming.

Een oase van rust: de REAL blue NC

De REAL blue NC is de eerste koptelefoon van Teufel met hybride actieve ruisonderdrukking. Hiertoe is de oorschelp voorzien van twee hoogwaardige microfoons: één aan de buitenkant en één in de gehoorkamer. Dit vergroot de nauwkeurigheid van de actieve ruisonderdrukking. De elektronica is in staat om de ruis in real time binnen en buiten de gehoorkamer te registreren en voor optimaal tegengeluid te zorgen. De REAL blue NC kan zowel in bluetooth- als kabelmodus worden gebruikt. De ruisonderdrukking kan in beide gevallen worden in- of uitgeschakeld. De ingebouwde accu levert voldoende stroom aan voor een speelduur tot maar liefst 30 uur bij de combinatie van bluetooth en ruisonderdrukking. In de kabelmodus is zelfs ruisonderdrukking tot 60 uur mogelijk. Een led op de koptelefoon geeft na een simpele druk op een knop de batterijstand weer in de kleuren van het stoplicht. Als de accu leeg is, kan de REAL blue NC worden aangesloten via de meegeleverde kabel en in slechts een uur tijd voor circa 85% worden opgeladen. Om storende klikgeluiden van de mechanische toetsen te voorkomen, wordt de REAL blue NC bediend via een aanraakveld op de rechter oorschelp (play/pauze/skip). Deze touch control biedt ook ondersteuning voor het aannemen en beëindigen van telefoongesprekken en spraakbesturing op basis van Android (Google) en iOS (Siri). Om onopzettelijke invoer te voorkomen kan de touch control met een simpele druk op de knop worden gedeactiveerd. Alle koptelefoons uit de nieuwe REAL-reeks worden geleverd met een stabiele hardcase opbergtas, een 1,3 lange kabel met ingebouwde microfoon en afstandsbediening op basis van één knop. De REAL blue NC wordt geleverd met een adapter voor het aansluiten van de koptelefoon in het vliegtuig en een micro USB-oplaadkabel.

Can touch this: de REAL blue

Draadloos comfort en eersteklas geluid – met uitzondering van ruisonderdrukking biedt de REAL blue alle functies en kwaliteiten van zijn grote broer. Met een speelduur van 30 uur is de koptelefoon ook voor lange reizen geschikt. Als de accu leeg raakt, kan de koptelefoon met de meegeleverde kabel worden aangesloten. De REAL blue wordt geleverd met een opbergtas, een micro USB-oplaadkabel, een 1,3 meter lange kabel met ingebouwde microfoon en een afstandsbediening.

De purist: de REAL pure

Wie geen boodschap heeft aan bluetooth of ruisonderdrukking maar wel grote waarde hecht aan optimaal mobiel geluid, kiest voor de REAL pure. De afstandsbediening met één knop in de 1,3 meter lange aansluitkabel stuurt de muziekreproductie aan (play/pauze/skip), regelt de spraakbediening van mobiele apparaten met Android en iOS en kan dankzij de geïntegreerde microfoon gelijktijdig als speakerphone dienen.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle nieuwe koptelefoons van Teufel kunnen per direct bij voorinschrijving worden besteld via www.teufelaudio.nl. Er worden geen verzendkosten in rekening gebracht. De REAL pure is verkrijgbaar voor een prijs van 119,99 euro en wordt naar verwachting eind oktober geleverd. Hetzelfde geldt voor de REAL blue, die verkrijgbaar is voor een prijs van 169,99 euro. De REAL blue NC is verkrijgbaar voor een prijs van 229,99 euro en wordt naar verwachting medio december geleverd.

Reacties