string(3) "tgi"

JBL LIVE hoofdtelefoon

Met de 50mm drivers beschikken deze koptelefoons over een breed, diep en vol geluid waar je 30 uur lang van kan genieten. Dat zijn gemiddeld 450 nummers die je non-stop achter elkaar luistert. De koptelefoon biedt tevens ondersteuning voor Google Assistant.

Getest door:

Even voorstellen...

Hoi! Ik ben Stefan (26) en ik heb de JBL LIVE 500BT over-ear hoofdtelefoon getest. Tijdens het testen lag de focus voornamelijk op accuduur, connectiviteit en geluidskwaliteit. Ik was zelf erg benieuwd naar dit toestel want hij valt in een mooie prijsklasse als instap bluetooth over-ear hoofdtelefoon!

Accuduur

Het aantal uur dat de accu van de koptelefoon meegaat op een volledig opgeladen batterij is maximaal 30 uur. Dit ligt aan de hoge kant voor een bluetooth hoofdtelefoon in deze prijsklasse. Niemand heeft zin om te wachten op het laden van een accu. Gelukkig heeft JBL daar wat voor, de snellaadfunctie! Deze functie zorgt er voor dat met 15 minuten laden je voor 2 uur kan luisteren. Handig voor een weekendje weg of tijdens het reizen waar je maar kort kan opladen.

Connectiviteit

Zoals elke bluetooth koptelefoon zal je de eerste keer je toestel moeten koppelen via de ‘My JBL Headphones’ app. Deze app beschikt over een equalizer en de instellingen voor de Google Assistant of Amazon Alexa. De installatie duurt niet lang, binnen enkele minuten ben je ready-to-go! In de JBL LIVE 500 wordt het Standaard Audio (A2DP) bluetooth-profiel gebruikt en stuurt standaard stereogeluid door. De geluidskwaliteit is beter dan wanneer je niet hierover beschikt, maar je kunt alsnog kwaliteitsverlies ervaren. In vergelijking met andere toestellen in deze prijsklasse, die wel beschikken over een hoge kwaliteit audio bluetooth-profiel (zoals aptX), is het verschil in kwaliteit hoorbaar en dat is wel jammer.

Draagcomfort

Wat ik fijn vind aan over-ear koptelefoons, is het comfort. De oor-kussens van de LIVE 500 zitten lekker en zijn volledig over-ear. De hoofdband is erg stevig en heeft weinig padding, mooi robuust dus. Bij lange luister-sessies (4 tot 5 uur) zit de hoofdband niet helemaal meer comfortabel, maar de oorkussens blijven goed.

Gebruiksgemak

Je kan hem makkelijk opvouwen en meenemen, maar een opbergzakje is (helaas) niet inbegrepen. Aan de rechterkant zitten veel knoppen met allerlei functionaliteit. Je kunt hiermee je muziek afspelen/pauzeren, het volgende/vorige nummer starten, volume regelen, Ambient Aware (versterking van het omgevingsgeluid) aan-/uitzetten en opnemen als je gebeld wordt. Het was even wennen, want alle knoppen voelen hetzelfde aan, maar na een paar dagen wist ik ze wel te vinden. Je hoeft bovendien je koptelefoon niet af te zetten tijdens het luisteren. Al deze opties en meer zijn ook toegankelijk met een simpele druk op de linker oorschelp via stembesturing, dankzij geïntegreerde support voor Google Assistant of Amazon Alexa.

Geluidskwaliteit

Het geluid deed in eerste instantie een beetje koud aan. Na wat wijzigingen aan de equalizer instellingen in de JBL app was het wel verbeterd, dus een pluspunt voor de app! Het geluid is erg helder en van goede kwaliteit, maar ik mis zelf een zwaardere bass.

Conclusie

Ben je op zoek naar een bluetooth koptelefoon met een robuust frame, veelzijdige functionaliteit, helder geluid en met een zeer lange accuduur voor zijn prijsklasse? Dan zit je met de JBL LIVE 500 koptelefoon goed. Wat ik graag zie in een koptelefoon is helaas niet allemaal aanwezig, dus voor mij is dit nét niet de beste keus, maar ik ga de JBL LIVE series zeker in de gaten houden!

.....
Reacties