Foto: 2017-11/teufel luidspeaker1.jpg

Pure schoonheid van buiten en een beest van binnen:

eufel onthult nieuwe draadloze streaming luidsprekers

De derde generatie streaming luidsprekers van Teufel is nog eleganter en veelzijdiger én produceert een nog krachtiger geluid. De nieuwe modellen bieden, naast draadloze wifi streaming, voor het eerst bluetooth-verbindingen.

De streaming luidsprekers van Teufel zijn volledig compatibel met het eerder onder het merk Raumfeld aangeboden draadloze multiroom systeem. Alle vier nieuwe luidsprekers zijn volledig opnieuw ontworpen: van de compacte One S tot het staande duo Stereo L zetten Teufels nieuwe streaming luidsprekers de maatstaf op het gebied van geluidskwaliteit en functionaliteit. De ingebouwde bluetooth-functionaliteit maakt het mogelijk om via elke gewenste bron muziek te streamen. Alle modellen kunnen met de knoppen op de speakers zelf ook zonder app eenvoudig worden bediend.

Alle feiten in een oogopslag:

 •  Vier nieuwe streaming luidsprekers met draadloze wifi en bluetooth-connectiviteit
 •  In elke omvang het beste geluid dankzij hoogwaardige versterkers en drivers
 •  Diverse streaming-opties: via Spotify Connect, via de app (lokale muziekbestanden, netwerk, TIDAL TuneIn, SoundCloud) en via bluetooth
 •  Line-in- en USB-ingangen op alle modellen voor het aansluiten van externe afspeelapparatuur en opslagvoorzieningen
 •  Zowel met een app als met knoppen op de luidspreker bedienbaar
 •  Alle streaming luidsprekers van Teufel zijn in een zwarte en witte uitvoering verkrijgbaar
 •  One S: ultracompact instapmodel voor indrukwekkend geluid in kleine ruimtes
 •  One M: 3-kanaals all-in-one soundsysteem met Dynamore®-technologie voor een uiterst weids stereopanorama
 •  Stereo M: 3-kanaals hifi-boekenplankluidspreker met een hoogwaardige coaxiale driver, een woofer en zes versterkers
 •  Stereo L: 3-kanaa hifi staande luidspreker met een hoogwaardige coaxiale driver, drie woofers en zes versterkers
 •  Alle nieuwe luidsprekers zijn compatibel met hun voorgangers van Raumfeld
 •  Per direct bij voorinschrijving te bestellen via teufelaudio.nl en naar verwachting vanaf eind november 2017 leverbaar.

 

Eén systeem, oneindige mogelijkheden
Multiroom streaming biedt een compleet nieuwe manier om van muziek te genieten. Via Spotify Connect en de met de app van Teufel geïntegreerde muziekdiensten Tidal, TuneIn en SoundCloud zijn miljoenen tracks beschikbaar. Gebruikers kunnen daarnaast hun muziekcollectie via een USB-opslagapparaat of netwerkbron (zoals een NAS-schijf) afspelen. Dankzij de integratie van bluetooth-functionaliteit is het nu mogelijk om muziek van niet-native bronnen zoals Apple Music, Amazon Music Unlimited, Google Play Music, Deezer en YouTube uit de streaming luidspreker van Teufel te laten schallen. Verder is het mogelijk om muziek via een op de line in-ingang aangesloten afspeelapparaat zoals een cd-speler of een voorversterkte pick-up in alle kamers in huis ten gehore te brengen.

Muziek naar keuze in elke kamer
Alle streaming luidsprekers van Teufel zijn volledig compatibel met Raumfeld producten en kunnen gezamenlijk in een multiroom configuratie worden ingezet. Via de app kunnen luisterzones worden gedefinieerd en naar believen worden gecombineerd. Al naar gelang de stemming is het mogelijk om dezelfde muziek perfect synchroon in alle ruimtes af te laten spelen of in elke kamer weer iets anders ten gehore te brengen. Zo kan in de keuken naar de radio worden geluisterd, terwijl in de kinderkamer partyhits worden gedraaid en in de woonkamer pompende rock uit de luidsprekers knalt.

Met een app of knoppen op het apparaat bedienbaar
Alle functies kunnen eenvoudig worden bediend met de Teufel Raumfeld app. Gebruikers die ‘s ochtends in bad hun lievelingszender willen luisteren, ‘s avonds na het werk hun chillout-playlist willen starten of een track willen overslaan, hoeven echter niet telkens naar hun telefoon te grijpen. Alle nieuwe streaming luidsprekers van Teufel zijn voorzien van uniforme bedieningsknoppen voor het volume, play/pauze/skip en drie sneltoetsen voor het opslaan en direct afspelen van opgeslagen favoriete radiozenders of playlists.

One S: klein maar fijn
Ondanks zijn compacte omvang produceert onze kleinste streaming luidspreker een groots geluid. Dit maakt het mogelijk om van muziek te genieten in ruimten waarvoor de andere boxen te groot zijn, zoals de badkamer, werkkamer of slaapkamer. Als de One S op het nachtkastje wordt geplaatst, biedt de sleeptimer uitkomst. Deze zet de luidspreker na het ingestelde tijdstip automatisch in de energiebesparende stand. De volgende ochtend hoeft de gebruiker slechts een van de zenderknoppen in te drukken om met diens lievelingsmuziek wakker te worden. Verder is het mogelijk om twee exemplaren van de One S draadloos tot een stereoset te combineren.

One M: een krachtpatser
In omgevingen waarin de One S niet toereikend is, maar er onvoldoende ruimte is voor gescheiden stereoluidsprekers, is de krachtige One M een ideale oplossing. Met vier tweeters, twee mid-range speakers, een woofer en twee aanvullende passieve basmembranen aan de zijkant is dit compacte all-in-one-systeem één brok vermogen. De door Teufel in eigen beheer ontwikkelde Dynamore®-technologie zorgt via twee in een hoek geplaatste tweeters voor een verbazingwekkend breed stereopanorama.

Stereo M: beauty & the beat
Hifi meets streaming: de Teufel Stereo M streaming boekenplankluidsprekers zien er niet alleen uit om door een ringetje te halen, maar voldoen ook aan de hoogste geluidseisen. Elke luidspreker is voorzien van een tweeter en een door Teufel in Berlijn ontwikkelde coaxiale driver die mid-range speakers en tweeters combineert. Hierdoor bereiken alle frequenties het oor van de luisteraar op vrijwel hetzelfde moment. Dit zorgt voor een bijzonder overtuigende en uiterst natuurlijke geluidsweergave. Voor alle drie kanalen (tweeter, mid-range speaker en woofer) wordt een speciale Class D-versterker gebruikt. De twee luidsprekers zijn met elkaar verbonden via een 5 meter lange speciale kabel. De M Stands, hoogwaardige statieven van aluminium en staal, zijn beschikbaar als accessoires voor een vrije opstelling in de kamer.

Stereo L: hoogwaardige audio
De luxe staande luidsprekers Stereo L luidsprekers produceren optimaal hifi stereogeluid met een verrassende diepgang. Net als bij hun kleine broertje Stereo M zorgen coaxiale drivers voor een nagenoeg perfecte looptijdcorrectie tussen de tweeter en midrange speaker en verlenen de Stereo L daarmee een ongekende precisie. Zes hoogwaardige Class D versterkers sturen binnen beide boxen de tweeter, midrange speaker en tweeter aan en bieden samen een vermogen van maar liefst 500 Watt. Vanzelfsprekend kan de Stereo L zowel met een app als met fysieke knoppen worden bediend.

Prijzen en beschikbaarheid
Alle nieuwe streaming luidsprekers van Teufel kunnen per direct bij voorinschrijving worden besteld via www.teufelaudio.nl. Klanten die voor de verwachte leverperiode bestellen, profiteren van een Wait & Save-korting tot 300 euro. De levering van alle producten zal tussen medio november en medio december plaatsvinden.

One S - 249,99 euro, 20 euro Wait & Save-korting voor vroege vogels
One M - 499,99 euro, 50 euro Wait & Save-korting voor vroege vogels
Stereo M - 999,99 euro, 100 euro Wait & Save-korting voor vroege vogels
Stereo L - 1.799,99 euro, 300 euro Wait & Save-korting voor vroege vogels

Reacties