Foto: press_2013//Panasonic-Full-HD-Home-Cinema-Plasma-tv.jpg

Panasonic Full HD Home Cinema Plasma Displays

Panasonic heeft twee 1080p (1.920 x 1.080 pixels) full high-definition plasma displays op de markt voor AV professionals en liefhebbers van high-end home cinema.

Panasonic heeft twee 1080p (1.920 x 1.080 pixels) full high-definition plasma displays op de markt voor AV professionals en liefhebbers van high-end home cinema. www.homecinemamagazine.nl

Het betreft de high-end modellen TH-65VX100 en TH-50VX100. Omdat er een toenemende hoeveelheid full high definition content beschikbaar komt, wil de consument steeds vaker thuis kunnen genieten van beelden van uitzonderlijk hoge kwaliteit. Panasonic wil deze nieuwe modellen distribueren via een geselecteerd netwerk van gerenommeerde Custom Home Cinema specialisten.

 

Panasonic streeft er continu naar het productassortiment in het hogere segment van home cinema toepassingen uit te breiden. Een voorbeeld daarvan is de introductie van ?s werelds grootste 103-inch plasma display in 2006. En nu breidt Panasonic de serie verder uit met deze twee nieuwe, exquise modellen. Beide plasma displays bieden een adembenemend 60.000:1 contrastratio*3 - het hoogste ter wereld. De nieuwe geavanceerde displays maken tevens gebruik van verbeterde hoogwaardige beeldtechnologieën die ontwikkeld zijn voor de Professional Display PF serie. Deze serie wordt veel gebruikt voor commerciële toepassingen, waaronder televisiezenders en nabewerkingsbureaus.

Bij de ontwikkeling van de TH-65VS100 en de TH-50VX100 maakte Panasonic gebruik van de nieuwe generatie plasma display panels (PDP). Deze zijn uitgerust met een nieuwe structuur waarbij een nieuw ontwikkelde 'Dynamic Black Layer' aan de voorzijde van het panel is geplaatst. Door de hoeveelheid voorontlading met één zesde (*2) terug te brengen ten opzichte van de huidige modellen, wordt het contrastratio opgewaardeerd tot de hoogste waarde ter wereld: maar liefst 60.000:1(*3). Dit staat garant voor een uitzonderlijk rijk en diep zwart. Door het integreren van de nieuw ontwikkelde fosfor-materiaal procestechnologie en een optisch filter, hebben de geavanceerde plasma displays (*4) het HDTV-standaard kleurengamma uitgebreid en bestrijken ze nu vrijwel het gehele kleurenspectrum dat op dit moment wordt gebruikt in de digitale filmindustrie.

De wereldwijd toonaangevende maximale 18-bits digitale signaalverwerking en 'Digital Colour Reality' technologieën van Panasonic bieden een gedetailleerde gradatie van licht naar donker en geven natuurgetrouw subtiele kleurenverschillen weer. De ?bewegende beelden? resolutie van meer dan 900 lijnen geeft heldere, scherpe en soepel bewegende beelden weer. De uitstekende beeldkwaliteit van zowel de 65- als de 50-inch exemplaren biedt adembenemende beelden die zorgen voor een realistische filmervaring die geen enkele kijker onberoerd laat.

De nieuwe modellen zijn voorzien van een grote verscheidenheid aan individueel aan te passen functies waarmee de high-end home cinema kenner zijn persoonlijke voorkeuren kan instellen. Met de 16 menu?s kan onder meer uit zes verschillende gammacurves worden gekozen en kan de witbalans worden aangepast. Met de geavanceerde geheugenfunctie kunnen de gebruikte of de met behulp van calibratie aangepaste instellingen, worden benoemd en opgeslagen. Het zwart-aluminium kader vult het zeer verfijnde design schitterend aan, wat een aantrekkelijk en chique uiterlijk oplevert.

Belangrijkste eigenschappen:
? Geeft zwart écht zwart weer met ?s werelds hoogste contrastratio van 60.000:1 door gebruik te maken van het nieuwe plasma panel.
? Geeft natuurgetrouwe kleuren weer in een breder gamma.
? Biedt het voor de branche toonaangevende gradatieniveau van 7.160 tinten(*5). De beelden van filmkwaliteit leveren adembenemende beelden die zorgen voor een realistische filmervaring.

De TH-65VX100 en TH-50VX100 zijn inmiddels verkrijgbaar bij de erkende Panasonic dealer.

Panasonic heeft wederom gekozen voor een partnership met Dimex. Zoals ook geldt voor de PT-AE3000 is bewust gekozen voor een selectieve distributie om zo een optimale tevredenheid bij de klant te bewerkstelligen.

*3 Alleen de TH-65VX100, het contrastratio van de TH-50VX100 is 30.000:1
*4 Alleen de TH-65VX100
*5 Alleen de TH-65VX100

Meer informatie: www.panasonic.nl.

Publicatiedatum: 6 augustus 2009

Reacties