Foto: Marmitek-megaview-hd-thuisnetwerk

Gebruik je thuisnetwerk nu ook voor HD streaming

Officieel kan HDMI maximaal een afstand van 10 meter overbruggen over een HDMI kabel, zonder zichtbaar kwaliteitsverlies.

Draadloos kan dit al tot maximaal 30 meter, maar dan mag er geen enkel obstakel zijn. Wat als je het signaal met meer dan 30 meter wilt verlengen of je moet voorbij een obstakel, zoals een muur? Heb je toevallig al een thuisnetwerk liggen, dan kun je de MegaView 81 kiezen. Deze heeft geen last van obstakels, verlengt tot 100 meter en kost ongeveer de helft van een draadloze oplossing.

Marmitek MegaView 81

Vandaag introduceert Marmitek de MegaView 81, voor het verzenden van HDMI over CAT5/6.
Hiermee kun je de HD content (Full HD 1080p) van je Digitale TV, Media Center PC, game console of harddisk recorder tot 100 meter verlengen en elders op een TV of projectiescherm bekijken.

Hoe werkt het?

Met een HDMI kabel sluit je je HDMI apparaat aan op de zender van de MegaView 81. Deze zet het HD signaal op een CAT5/6 kabel of thuisnetwerk (LAN) en middels een MegaView 81 ontvanger haal je het signaal er weer vanaf. Hierop sluit je, met een HDMI kabel, je TV of projector aan. Door de infrarood retour functie, kun je het aangesloten apparaat vanaf de tv bedienen.

Gebruik

Nieuwe huizen worden steeds vaker uitgevoerd met een CAT5 netwerk. Nu kan dit dus ook eenvoudig gebruikt worden voor het verzenden van HDMI, naar bijvoorbeeld de tv op de slaapkamer, de zolder of de serre. Of je trekt zelf natuurlijk een kabel.

De voordelen

- Heel eenvoudig aan te sluiten op je eigen thuisnetwerk (LAN) door gebruik van het TCP/IP protocol.
- Een CAT5 kabel kost slechts een fractie van een HDMI kabel.
- Een CAT5 kabel heeft weinig tot geen kwaliteitsverlies, ook niet over grotere afstanden.
- HDMI kabels laten zich lastig door kabelgootjes geleiden (o.a. doordat ze stug zijn en de connectors niet verwijderbaar zijn). Bij CAT5 kabel is dit veel gemakkelijker.
- Door gebruik te maken van een HDMI switcher kun je het signaal van meerdere HD apparaten op de MegaView 81 zender aansluiten.
- Het CAT5 netwerk mag reeds voor andere doeleinden gebruikt worden.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Marmitek MegaView 81 is verkrijgbaar voor €169,95. Verdere informatie en verkoopadressen zijn terug te vinden op www.marmitek.com

Publicatiedatum: 1 september 2014

Guido van Loon - Wonen.nl

Reacties