Foto: /249492.jpeg

De zwarte parel onder de speakers

Hercules verfijnt multimedia sound met haar nieuwe 2.1-systeem: de Hercules XPS 101.

Hercules verfijnt multimedia sound met haar nieuwe 2.1-systeem: de Hercules XPS 101.

Bij de moderne levensstijl voldoen eenvoudige computerspeakers niet meer voor multimedia ervaringen. Bij multimedia denken we namelijk aan de overweldigende akoestiek van een concert, aan de betoverende soundtrack van een film of aan de overdonderende geluidsexplosies van een consolegame! En multimedia apparatuur moet natuurlijk ook een sierraad voor het oog zijn. Voor iedereen die deze levenskunst machtig is, heeft Hercules– de specialist in multimedia audio – haar nieuwe Hercules XPS 101-systeem ontworpen.

 

De Hercules XPS 101 is een uitmuntend 2.1-audiosysteem dat akoestische superioriteit, visuele aantrekkingskracht en hoogwaardige materialen combineert in een product dat ver uitsteekt boven het gemiddelde in deze markt. Het nodigt gebruikers uit te genieten van een geluidservaring die zich onderscheidt door wegdromen, helderheid en kalmte.

Omdat een superieure geluidskwaliteit alleen door overwogen en engineering tot stand kan komen, combineert de Hercules XPS 101 de nieuwste technologieën met hoogwaardige audiocomponenten en -materialen.
De subwoofer bevat drie luidsprekers: één 6’’ actieve hoofdluidspreker en twee 6’’ passieve drukluidsprekers. Dit ontwerp zonder baspoorten is bijzonder ruimtebesparend maar geeft toch de snelle reactietijden van compacte luidsprekers en de diepe basweergave die kenmerkend is voor een grote basluidspreker. De houten behuizing van de subwoofer garandeert een uitstekende basweergave.
De satellieten hebben hoogpresterende luidsprekers met een breed frequentiebereik die – in combinatie met de ronde vorm van de speakers die er voor zorgt dat de druk zich mooi kan opbouwen – een ruimtelijke, rijke en heldere klank garanderen met een perfecte weergave van de hoge en middentonen. Door dit design van de subwoofer en de satellieten kunt u genieten van een geluidsweergave die uitermate gebalanceerd is en waarin alle details prachtig doorklinken.

De Hercules XPS 101 levert 101 Watt RMS uitgangsvermogen. Ideaal voor een perfect luistergenot zonder enige vervorming, ongeacht de bron of het soort geluid dat u beluistert.

Stijlvol en minimalistisch design

Zoals altijd, heeft Hercules bijzonder veel aandacht besteed aan het ontwerp van deze nieuwe speakerkit om er zeker van te zijn dat deze set een uitgebalanceerd geluid combineert met visuele aantrekkingskracht. Het resultaat is een parel in elke omgeving. De afgeronde satellietspeakers zijn afgewerkt in zwarte glanslak, hebben een metalen achterkant en een "zwevende" staander: ze stralen zowel elegantie als kracht uit.
Met de subwoofer stond Hercules voor dezelfde uitdaging: hoe gebruikers te boeien qua geluidsweergave en design. Het antwoord was een compleet nieuw ontwerp: de buitenkant is bekleed met stijlvol dubbelgelaagd zwart Lycra-materiaal met als bekroning een metalen plaat op de bovenkant.

Een vindingrijk systeem

De Hercules XPS 101 wordt geleverd met een bedrade afstandsbediening met een draai-/drukknop die uiterst intuïtief en eenvoudig te gebruiken is en waarmee de bastonen en de hoge tonen zeer nauwkeurig afgeregeld kunnen worden: een genot voor de veeleisende luisteraar. Eén keer drukken op de knop zet het systeem aan en maakt volumeregeling mogelijk. Nogmaals op de knop drukken geeft volumeregeling van de bas en een derde keer drukken volumeregeling van de hoge tonen. Blauwe achtergrondverlichting en LED's – de handtekening van Hercules – helpen de gebruiker bij de functies van de draai-/drukknop.
En natuurlijk is het XPS 101-systeem veelzijdig: een MP3-speler, koptelefoon, gameconsole of headset (kabels meegeleverd) kan direct op het systeem worden aangesloten.

Nog een slim ontwerpdetail: alle aansluitingen bevinden zich onderop de subwoofer zodat deze uit het zicht blijven en de vormen en lijnen van het systeem niet worden aangetast.
De Hercules XPS 101 is leverbaar vanaf november 2010 en heeft een adviesprijs van € 199 (inclusief BTW).

Meer informatie over het totale assortiment Hercules-multimedia-speakers is te vinden op www.hercules.com.

Publicatiedatum: 28 oktober 2010

Reacties