Foto: Sonos_Arc

Nieuw: Sonos Arc, de premium smart soundbar

Arc levert de ultieme home cinema-beleving van Sonos.

Met slim, aanpasbaar 
bioscoopgeluid, ondersteuning voor Dolby Atmos en stembediening introduceert Arc een nieuwe standaard voor premium home cinema-geluid. 

Sonos introduceert Sonos Arc, de premium smart soundbar die meeslepend geluid van bioscoopkwaliteit naar huiskamers over de hele wereld brengt. Arc bouwt door op de toonaangevende innovaties van Sonos op het gebied van home cinema, met door software aangedreven audio die luisteraars onderdompelt in dramatische details, kristalheldere dialogen en indrukwekkende bass. Inclusief ondersteuning voor Dolby Atmos®

Arc is meer dan een soundbar. Hij voorziet alles wat je kunt streamen van briljant geluid dat is afgestemd op wat er wordt afgespeeld. Van films en series, tot muziek, podcasts en radio als de tv uit staat. Arc wordt aangedreven door S2, het nieuwe sound experience-platform van Sonos, en maakt een krachtig home cinema-systeem eenvoudig. Arc biedt een ongeëvenaarde keuze aan luister- en bedieningsopties, plus de mogelijkheid om het systeem uit te breiden. 
 
“Je thuis was nog nooit zo belangrijk als nu, en bij Sonos hebben we ons vanaf het begin ingezet om je woonomgeving nóg aangenamer te maken met geweldig klinkende producten en nieuwe belevingen. Arc brengt het geluid van onze favoriete programma's en artiesten tot leven als nooit tevoren”, aldus Patrick Spence, CEO van Sonos. “Het is ons doel om van iedere kamer met een tv een plek te maken waar je gemakkelijk kunt genieten van alle video- en muziekcontent die er is. Arc illustreert het belang dat we hechten aan briljant geluid en premium design. Het introduceert een nieuwe standaard voor soundbars.” 

Ontdek Sonos Arc 

Prijswinnende programma's en films worden wereldwijd gestreamd in geluid met steeds hogere resoluties. Op dit moment zijn er meer dan 25 videostreamingdiensten en tv-providers die Dolby Atmos-content streamen. Dat maakt een indrukwekkende thuisbioscoop-beleving toegankelijker. 
 
Sonos Arc is een premium, smart soundbar die een ultrabreed geluidsveld en een indrukwekkende bass produceert. Elf hoogwaardige drivers, waarvan er twee omhoog zijn gericht voor 3D-geluid, produceren verbluffende details en een dramatische helderheid en diepte. Arc is afgesteld in samenwerking met Oscarwinnende mixtechnici, en stelt zijn geluidsprofiel met software af op basis van je home cinema-installatie en wat er wordt afgespeeld. Of dat nu stereo, Dolby Audio 5.1 of Dolby Atmos is. 
 
Luisteraars kunnen het geluid van Arc finetunen in de Sonos-app met functies als Spraak- versterking die stemmen nóg helderder laat klinken, of de Nachtmodus die harde geluidseffecten dempt. Ook is de Trueplay tuning-technologie van Sonos bijgewerkt. Daarmee wordt het akoestische profiel van Arc horizontaal en verticaal aangepast op basis van de indeling van de ruimte waar hij in staat. 
 
Arc is verkrijgbaar in mat zwart en mat wit. De afgeronde grille van 270 graden, en het naadloze design voor multidimensionaal geluid zorgen dat hij op een elegante manier in elk interieur past. Plaats Arc voor een staande tv, of bevestig hem aan de muur met een speciale (apart verkrijgbare) muurbeugel. Een verbinding via HDMI eARC of ARC houdt de installatie eenvoudig. 
 
Arc is gebouwd op het nieuwe S2-softwareplatform van Sonos, en kan worden bediend met de nieuwe Sonos-app, een tv-afstandsbediening, Apple AirPlay 2 en je stem via de Google Assistent. 
 
Hoewel Arc zelf al krachtig bioscoopgeluid produceert, wordt door het aansluiten van Sonos  Sub en twee One SL-surroundspeakers een geluidsbeleving gecreëerd die nóg mee-slepender is. Arc vervangt Playbar en Playbase in het assortiment van Sonos, en is vanaf 10 juni wereldwijd verkrijgbaar voor €899 op sonos.com en deelnemende dealers. Klanten kunnen vanaf vooraf exclusief reserveren op sonos.com.? 

Meer premium geluid van Sonos: Sub (Gen 3) en Sonos Five

Naast Arc introduceert Sonos vandaag twee updates voor premium geluid. Sonos Sub (Gen 3) en Sonos Five, de vervanger van Play:5 (Gen 2), zijn voorzien van meer geheugen en meer verwerkingsvermogen, en creëren dezelfde geweldige geluidsbelevingen die onze klanten al kennen. 
 
Sonos Sub is al lang een favoriet als het aankomt op de toevoeging van extra bass. De bass-prestaties van Sonos-speakers zelf zijn geweldig, maar door een Sub toe te voegen worden de lagere frequenties geoptimaliseerd voor nóg rijker en indrukwekkender geluid. De nieuwe Sub heeft hetzelfde iconische design en dezelfde krachtige bass als het eerdere model, en is verkrijgbaar in zwart en wit voor €799. Sub is vanaf vandaag te reserveren op sonos.com of via deelnemende dealers, en is verkrijgbaar vanaf 10 juni 2020. 
 
Sonos Five is een update van Sonos' krachtigste speaker voor muziek, en beschikt over hetzelfde geweldige geluid en dezelfde akoestische architectuur als Play:5. Net als zijn voorganger is Sonos Five in elke ruimte op zijn plek. Plaats er één horizontaal, of zet twee Fives rechtop neer voor een ongelooflijk gedetailleerde stereo-separatie. Five is een ideale keuze voor vinyl, want op de lijningang kan een platenspeler worden aangesloten. Het tijdloze design van Sonos Five past perfect in elke ruimte. Hij is verkrijgbaar in zwart met een zwarte grille, en nu voor het eerst ook in wit met een witte grille. Five is vanaf vandaag te reserveren op sonos.com of via deelnemende dealers voor €579, en is verkrijgbaar vanaf 10 juni 2020. 

Mogelijk gemaakt door de nieuwe Sonos-app 

Vanaf 8 juni kunnen Sonos-klanten de nieuwe Sonos-app downloaden. Het geüpgradede softwareplatform stuurt de nieuwe generatie producten en belevingen aan, waaronder ook Arc, Five en Sub (Gen 3). De drie nieuwe producten werken alleen in combinatie met de nieuwe app. 
 
De nieuwe app biedt ondersteuning voor audiotechnologieën met een hogere resolutie - zoals blijkt uit de Dolby Atmos-beleving op Arc - evenals verbeterde beveiliging en verbeterd design voor nog meer gebruiksgemak. Updates aan de gebruikersinterface maken het nog makkelijker om content te zoeken, het geluid te bedienen en de beleving te personaliseren met nieuwe functies, te beginnen met opgeslagen gegroepeerde kamers. 
 
Klanten kunnen de nieuwe app downloaden en hun systeem probleemloos omzetten naar het nieuwe platform. Alle favorieten, diensten en instellingen blijven bewaard.

Meer informatie: www.sonos.com

Reacties