Foto: 2020/Iittala_2020_Nappula_group_01.jpg

Groene vingers met Iittala

Nappula en Ruutu breiden uit met bloempotten en keramische vazen

Iittala's roots liggen in de Nordics, waar mensen veel waarde hechten aan een nauwe verbinding met de natuur. Ze koesteren hun diepgewortelde behoefte om met de natuur te communiceren door veel tijd buiten door te brengen en in de buurt van de natuur te wonen. Lange wandelingen langs de serene kust, het bewonderen van de schoonheid van de weelderige bossen en het roeien over de diepblauwe meren brengt evenwicht en geluk tot leven. Iittala komt met nieuwe bloempotten en vazen die de natuur naar binnen halen - een welkome toevoeging aan de collectie nu we genoodzaakt zijn meer tijd thuis door te brengen.

Verbinding met de natuur bevordert het welzijn en het in huis hebben van planten en bloemen heeft meerdere positieve effecten. Planten zuiveren en reduceren droge lucht, verminderen stress, vergroten focus en productiviteit, en zorgen thuis voor een harmonieus gevoel. Dit voorjaar introduceert Iittala Nappula bloempotten en keramische Ruutu vazen. De nieuwe potten en vazen zijn bedoeld als inspiratiebron voor het planten, tuinieren en het verzorgen van onze 'groene familieleden'.

Perfecte symmetrische vormen

Ruutu (Fins voor 'diamant'), ontworpen door Ronan en Erwan Bouroullec, werd in 2015 geïntroduceerd. Inmiddels is het een moderne klassieker. De Ruutu collectie wordt nu aangevuld met keramische vazen in drie maten die dezelfde perfect symmetrische vorm hebben. Het eenvoudige design brengt rust in huis. De kleinere vaas laat één bloem of klein bloemstuk prachtig tot zijn recht komen en de twee grotere vazen zijn perfect voor langere bloemen, seizoenstakken of planten. Ze kunnen met andere vazen uit de Ruutu collectie gecombineerd worden, maar zien er individueel ook indrukwekkend uit. De vazen zijn er in twee maten en in de kleuren zwart, beige, donkerblauw en bruin. De levendige glazuurlaag reflecteert het licht op fascinerende wijze.

De keramische Ruutu vazen zijn hol gegoten en met de hand afgewerkt. Hol gegoten objecten vereisen tijdens het productieproces een zeer zorgvuldige behandeling en veel kennis over het kleimateriaal en het proces. Alle producten worden een eerste keer op lage temperatuur gebakken, waarna ze afhankelijk van het gewenste eindresultaat worden gelakt of gespoten. Elk product wordt zorgvuldig gecontroleerd voor de definitieve goedkeuring.

Meer informatie: www.iittala.com

Reacties