Soorten bloempotten in 2022: de nieuwste trends.

Bloempotten zijn een geweldige manier om wat extra vrolijkheid en kleur in uw huis te brengen.

Bloempotten zijn een geweldige manier om wat extra vrolijkheid en kleur in uw huis te brengen. Dit geldt vooral als u op een plek woont die niet het hele jaar door de voordelen van natuurlijk zonlicht heeft. Naast de standaard bloempotten die u kunt kopen, zijn er nu veel nieuwe opties die het gemakkelijker maken dan ooit om de perfecte pot voor uw behoeften te vinden. Hier zijn enkele van de nieuwste trends op het gebied van bloempotdesign/

Bloempotten in 2022


- Aardewerk potten: deze potten zijn gemaakt van een kleisoort die op hoge temperatuur wordt gebakken om een lichte en duurzame pot te maken.

- Keramische potten: Keramische potten bieden niet alleen het beste warmtebehoud en lichtheid, maar ze gaan ook lang mee. Een niet-poreus keramiek is bestand tegen vlekken en behoudt jarenlang zijn vorm.

- De kleurrijke bloempot: Deze nieuwe trend in bloempotten gaat een stapje verder met innovatieve kleuren en texturen. Kies uit porselein, terra cotta of geglazuurde afwerkingen met felle kleuren zoals rood, groen of blauw. Het is tegenwoordig niet meer nodig om het bij één kleur te houden! Ook zien we dat veel consumenten kiezen voor een gouden bloempot.

- Plantenpallets: Plantenpallets zijn een ideale optie voor degenen die hun planten willen gebruiken voor zowel overloop- als decoratieve doeleinden. Ze bieden een makkelijke manier om bloemen in groepjes van drie of meer op je plantenpalet te zetten, zodat je ze overal in huis kunt neerzetten zonder je zorgen te hoeven maken over vuil of rommel!

Als je niet zo van de doe-het-zelf projecten bent, dan is het tijd om bloempotten online te kopen. U zult in staat zijn om allerlei verschillende vormen, maten en kleuren te krijgen, terwijl u geld bespaart ten opzichte van het kopen ter plaatse! Er is nog nooit een beter moment geweest om bloempotten online te kopen dan nu!

De nieuwste trends in bloempotten


1. Kleinere bloempotten
- Ze zijn gemakkelijker te vinden in het tuincentrum en op sites als Amazon.

2. Grotere bloempotten
- De trend is grotere potten waarin meer planten of bloemen passen. Dit wordt gezien als een manier om uw tuin er extravaganter uit te laten zien.

3. Keramische bloempotten
- Ze zijn licht van gewicht, maar toch duurzaam genoeg om het hele jaar door buiten te worden gebruikt.

Hoe trends veranderen

Het ontwerp van bloempotten verandert voortdurend omdat consumenten nu meer geïnteresseerd zijn in milieuvriendelijke opties. Een van de populairste types bloempotten is er nu een die rechtstreeks in aarde kan worden geplant. Dit bespaart ruimte en maakt het gemakkelijker dan ooit om een verscheidenheid aan planten te kweken in huis of op kantoor. Ondanks deze trend vindt u nog steeds overal klassieke en traditionele ontwerpen op de planken. Dit zal waarschijnlijk nog minstens een paar seizoenen zo blijven voordat er iets te drastisch gebeurt om deze ontwerptrends te veranderen.