De toekomst van schoonmaken krijgt vorm met iRobot

De toekomst van schoonmaken krijgt vorm met iRobot’s meest geavanceerde robotstofzuiger en dweilrobot.

04 Juni 2019

iRobot Corp. (NASDAQ: IRBT), marktleider op het gebied van consumentenrobots, introduceert twee nieuwe, krachtige robots die samenwerken voor het schoonst mogelijke resultaat in huis. De robotstofzuiger Roomba® s9+ met Clean Base™ Automatic Dirt Disposal beschikt over een strak Maximized-Edge-design en is de intelligentste, krachtigste en diepst reinigende Roomba®-schoonmaakrobot aller tijden. De Braava jet® m6-dweilrobot pakt meerdere kamers en grote ruimtes aan met geavanceerde navigatie- en mapping-mogelijkheden. Beide robots maken gebruik van Imprint™ Link-technologie, waardoor ze met elkaar kunnen communiceren om zo automatisch te stofzuigen en daarna te dweilen, zonder tussenkomst van de gebruiker.

“In 2018 voegde iRobot het robotgeheugen en de automatische reservoirleging toe aan de Roomba-robotstofzuiger, waarmee een niveau van handsfree reinigingsautomatisering behaald wordt, dat nog niet eerder gerealiseerd is voor consumentenrobots”, zegt Colin Angle, voorzitter en CEO van iRobot. “Met de lancering van de Roomba s9+ en Braava jet m6 bereikt iRobot een nieuwe mijlpaal in geautomatiseerde robots voor in huis. Gebruikers hoeven niet alleen wekenlang niet aan stofzuigen te denken, maar hun robotstofzuiger en dweilrobot werken nu samen – waarbij ze automatisch stofzuigen en vervolgens dweilen – zonder dat de gebruiker er omkijken naar heeft.”

“De Roomba s9+-robotstofzuiger en Braava jet m6-dweilrobot zijn de meest geavanceerde robots die iRobot ooit gemaakt heeft. Bovendien zijn het op dit moment de beste reinigingsrobots in de markt”, zegt Christian Cerda, COO van iRobot. “Consumenten die hoge eisen stellen aan prestaties en gedetailleerd schoonmaken, zullen de superieure zuigkracht van de Roomba s9+ en de mogelijkheid om diep in de hoeken – waar het vuil zich ophoopt – te stofzuigen, erg waarderen. De intelligente mapping en navigatie van de Braava jet m6, samen met de geavanceerde schoonmaakfuncties, bieden consumenten een robot die hun hele huis kan dweilen.”

Roomba s9+ neemt alle randen en hoeken mee

De Roomba s9+-robotstofzuiger met Clean Base™ Automatic Dirt Disposal biedt consumenten de diepst mogelijke reiniging tot nu toe[1]. Allemaal dankzij een geavanceerde 3D-sensor, een krachtig, nieuw schoonmaaksysteem en PerfectEdge®-technologie, bestaande uit dertig procent bredere, dubbele rubberen borstels[2] en een speciaal ontworpen hoekborstel. Elke rubberen borstel heeft rubberen haren die continu in contact blijven met verschillende vloeroppervlakken: van harde vloeren tot en met tapijt, en zich zo nodig aanpassen en buigen om alles – van kleine stofdeeltjes als stof en vuil tot en met haar en grove stukken vuil – op te zuigen. Een speciaal ontworpen hoekborstel maakt gebruik van vijfhoekige armen om vuil en haren diep uit alle hoeken en langs de wanden naar het pad van de robotstofzuiger te vegen en op te zuigen.

De Roomba s9+ is uitgerust met een krachtig, nieuw schoonmaaksysteem met ruim veertig keer meer zuigkracht[3] dan de vorige generatie Roomba-robotstofzuigers. Als de Roomba s9+ een tapijt of vloerkleed detecteert, zet de robot zijn Power Boost-technologie aan om de zuigkracht automatisch te verhogen en zo stof en vuil diep uit de tapijtvezels te trekken.

iRobot’s gepatenteerde iAdapt® 3.0-navigatie met vSLAM®-technologie helpt de Roomba s9+ naadloos en efficiënt door het huis te navigeren en bij te houden waar hij al geweest is en waar hij nog moet schoonmaken. Een nieuwe, geavanceerde 3D-sensor van de Roomba s9+ scant continu de ruimte vlak voor de robot met een frequentie van 25 keer per seconde, zodat de Roomba s9+ diep in alle hoeken reikt en grote ruimtes efficiënt kan schoonmaken. Dankzij de Imprint™ Smart Mapping-technologie van iRobot leert de Roomba s9+ snel de plattegrond van het huis kennen, waardoor consumenten totale controle hebben over welke kamers zij willen laten schoonmaken en wanneer. Via de iRobot HOME-app of door op de CLEAN-knop te drukken, kan de robot worden ingepland om schoon te maken. Bovendien kunnen gebruikers via spraakbesturing een reiniging in gang zetten als de robot verbonden is met apparaten die Alexa of Google Assistent ondersteunen.

De Roomba s9+-robot is uitgerust met het eerste en enige anti-allergenensysteem voor robots, dat pollen en schimmels vangt en vasthoudt, zodat ze niet uit de robot en het Clean Base™-oplaadstation ontsnappen. De Roomba® s9-robot bevat een zeer efficiënt filter dat 99 procent van de schimmel-, pollen- en stofmijtallergenen opvangt. Zodra de Roomba s9+-robot klaar is met schoonmaken, keert hij terug naar het Clean Base™-oplaadstation om automatisch alle inhoud in een wegwerpzak te legen. Het Clean Base™-oplaadstation kan tot dertig opvangbakken vol vuil opslaan, waardoor consumenten wekenlang niet over stofzuigen hoeven na te denken.

Braava jet® m6 dweilt meerdere kamers en grote ruimtes

De Braava jet® m6-dweilrobot zorgt voor frisse, schone vloeren door het hele huis. Gebruikers plaatsen simpelweg een reinigingspad naar keuze – voor nat dweilen of droog afnemen – en de robot neemt het werk over. Net zoals de Roomba s9+, maakt de Braava jet m6 gebruik van iAdapt® 3.0-navigatie met vSLAM®-technologie en Imprint™ Smart Mapping om de plattegrond van het huis te leren kennen. Hierdoor hebben gebruikers volledige controle over welke kamers worden schoongemaakt en wanneer. De robot kan worden ingepland via de iRobot HOME-app of door op de CLEAN-knop te drukken. Bovendien kunnen gebruikers via spraakbesturing een reiniging in gang zetten als de robot verbonden is met apparaten die Alexa of Google Assistent ondersteunen.

De Braava jet m6 is ideaal voor harde vloeren, zoals hardhout, tegels en steen, en dankzij het strakke en gestroomlijnde design kan de robot in hoeken komen en langs de randen dweilen. Dankzij zijn geavanceerde navigatie volgt de robot een efficiënt patroon, terwijl hij om meubels, tapijten en andere obstakels heen navigeert. Wanneer de batterij van de robot leeg raakt nog voordat hij zijn schoonmaaktaak heeft voltooid, zal hij zichzelf automatisch opladen en daarna verder gaan met schoonmaken totdat de taak is volbracht.

In nat-dweilenmodus maken de precisiespray en het reinigingspad voor nat dweilen korte metten met kleverige vlekken, vuil[4] en keukenvet. Gebruikers kunnen Braava jet™ Hard Floor Cleaning Solution toevoegen voor een langdurige frisse geur. In droog-afnemenmodus maakt het droog-afnemenpad gebruik van elektrostatische krachten om vuil, stof en dierenharen mee te nemen.

Nadat de Braava jet®-dweilrobot klaar is met schoonmaken, hoeven gebruikers zich geen zorgen te maken over het aanraken van de vieze reinigingspads. Plaats de robot simpelweg boven een prullenbak en druk op de ‘eject’-knop om de pad bij het afval te legen. Gebruikers kunnen Clean Map™-verslagen bekijken in de app om te zien waar de Braava jet m6 al heeft schoongemaakt en om andere gegevens over de schoonmaaktaak te bekijken. Herbruikbare, wasbare natte en droge reinigingspads zijn apart verkrijgbaar.

Dynamisch duo: de Roomba® stofzuigt waarna de Braava jet® dweilt

Met de introductie van de Roomba s9+ en Braava jet m6 onthult iRobot de volgende generatie van verbonden huisautomatisering met Imprint ™ Link-technologie waarmee robots op intelligente wijze met elkaar kunnen communiceren en in opvolging van elkaar kunnen werken om de klus te klaren. Via Imprint™ Link-technologie werken de Roomba s9+ en Braava jet m6 samen om een hoger schoonmaakniveau te bereiken door automatisch te stofzuigen en daarna te dweilen, zonder tussenkomst van de gebruiker.

Gebruikers kunnen zo’n gecombineerde schoonmaak starten in de iRobot HOME-app, waar ze kunnen selecteren of de robot specifieke kamers of hele verdiepingen moet schoonmaken. Het proces begint met de Roomba s9+, die de geselecteerde ruimte stofzuigt. Zodra de Roomba s9+ terug is bij zijn oplaadstation, verlaat de Braava jet m6 zijn oplaadstation en begint met dweilen. Gebruikers ontvangen een melding zodra het stofzuigen en dweilen voltooid zijn. De Imprint™ Link-technologie werkt ook met de Roomba i7+-robotstofzuiger.

Prijzen en verkrijgbaarheid

De Roomba s9+-robotstofzuiger met Clean Base™ Automatic Dirt Disposal zal verkrijgbaar zijn vanaf augustus 2019 voor een adviesprijs van 1.499 euro.
Ook de Braava jet m6 is verkrijgbaar vanaf augustus 2019 voor een adviesprijs van 699 euro.

Ga voor meer informatie naar: www.irobot.nl

1 In vergelijking met Roomba® 980-, e5- en i7-robots.
2 In vergelijking met de Roomba® 600-serie.
3 In vergelijking met de Roomba® 600-serie AeroVac™ Systeem.
4 Getest in brandschoonmodus.

Reacties