Roomba j7+ robotstofzuiger

De iRobot Roomba j7+ is zo ontworpen dat hij perfect in je huishouden past, en is een doordachte, op samenwerking gerichte schoonmaakpartner die elke keer opnieuw zorgt voor uitstekende schoonmaakprestaties.

Getest door:

Even voorstellen...

Met een gezin van vier is elke dag stofzuigen echt noodzakelijk. Het is niet mijn hobby om te doen en het gemak van het kunnen aangeven van een schema en dat iemand het voor me doet klinkt als muziek in mijn oren.

Makkelijk te installeren

Het instellen van de stofzuiger wijst zich vanzelf en zodra hij staat is de installatie na het downloaden van de app heel makkelijk. Geen enkel probleem hierbij ervaren.

Handige functies

De stofzuiger heeft diverse functies die je kunt instellen en gebruiken. Hij scant de omgeving eerst af en daarna kan je de verdieping in zones indelen om het snel zuigen van een deel van de kamer snel te kunnen initiëren. Om hem volledig te testen heb ik hem ook aangesloten op Google Home. Zo kan je makkelijk zonder de app te hoeven openen de stofzuiger gerichte opdrachten geven.

Botst niet

De stofzuiger oogt heel robuust en is stevig. Het laadstation ziet er modern uit, omdat de zak in het station zit is deze wel hoog. De stofzuiger met unit ergens onder plaatsen zodat hij niet voortdurend in het zicht staat, is hierdoor helaas lastig. De stofzuiger botst niet te pas en te onpas tegen de meubels maar mindert vaart zodra hij een obstakel nadert.

Schema's aanmaken

De stofzuiger is makkelijk in gebruik met zowel de app als via Google. Je ziet heel overzichtelijk de status van de stofzuiger, het schema dat is ingesteld en de geschiedenis. Het aanmaken van de schema's en het instellen van de stofzuiger is heel eenvoudig. Na elke reiniging krijg je een melding met het schema wat hij heeft gedaan en ook de obstakels die hij tegen kwam incl. foto's.

Reinigen

De stofzuiger reinigt goed, hij gaat moeiteloos over een laag karpet en ook de deurmatten worden mee gereinigd. Wat me wel is opgevallen is dat hij niet makkelijk in de hoekjes komt. Op de bovenverdieping viel hij niet van de trap af, wat ik wel even wilde testen. De stofzuiger maakt veel geluid, dit stimuleert vooral het schema te gebruiken. Dan gaat de stofzuiger aan het werk doet als je niet thuis bent. Het meeste geluid maakt hij om de opvangbak te legen (dit klinkt als een opstijgend vliegtuig). Mijn kinderen zitten dan met hun handen op hun oren vanwege de herrie. Gelukkig duurt dit maar enkele seconden.

Conclusie

De stofzuiger is een fijne toevoeging aan ons huishouden, al zou ik toch voor de hoeken regelmatig de handzuiger erbij pakken. Hij is gebruiksvriendelijk en makkelijk in te stellen. Het is een fijn gevoel uit huis te kunnen gaan en dan thuis te komen in een schoon, gezogen huis. De app is makkelijk in gebruik en is goed in te stellen qua meldingen en dergelijke.

Reacties