De beste manieren om online tijd te verdrijven vanuit huis

Soms heb je van die momenten waarop je even helemaal geen zin hebt om iets te doen.

Guido van Loon 26 September 2019

Ja, er moet nog van alles gebeuren, maar het regent buiten – of de kans bestaat dat het nog gaat regenen. Wat kun je doen beter doen dan gewoon lekker in je luie stoel te gaan zitten met je mobiele telefoon, een laptop of een ander apparaat waarmee je online kunt? Dit zijn de dingen waarmee je online de tijd prima kunt verdrijven.

Het opzetten van een eigen website

Heb je een leuke hobby of weet je echt ontzettend veel van een bepaald onderwerp? Dan kun je tegenwoordig binnen een paar klikken een eigen website opzetten. Dat hoeft niets te kosten. WordPress is volledig gratis te gebruiken. Wanneer het echt een serieuze website wordt en je er meer mee wilt verdienen, kun je er altijd nog een eigen domein van maken. Weet jij al waar je over wilt gaan bloggen of wat je mensen echt wilt laten weten?

Filmpjes kijken op YouTube

YouTube wordt vaak gebruikt om leuke filmpjes te kijken, zoals filmpjes over katten die gekke dingen doen. Maar wist je dat er ook complete documentaires op YouTube te vinden zijn? Ongeacht wat je interessant vindt, is het te vinden op YouTube. Probeer de zoekopdracht zo duidelijk mogelijk te omschrijven: YouTube werkt ongeveer zoals Google ook werkt. De meest relevante resultaten worden getoond aan de hand van de zoekopdracht die jij ingegeven hebt. Duurzaam leven, een passief inkomen opbouwen of een gids om je eigen veranda te bouwen, je vindt het allemaal op YouTube.

Browsergames spelen

Wil je iets meer actief doen, zoals het leven zuur maken van iemand anders die online zijn tijd aan het verdrijven is? Kijk dan eens naar een van de vele browsergames van tegenwoordig. We hebben het niet over het spelen van spellen op Facebook, maar een van de vele aantrekkelijke browserspelletjes die je direct online kunt spelen. Zo kun je complete steden bouwen, oorlogen spelen of spelen met een tank en daarmee de wereld over trekken. War of Tanks, Elvenar en Tribal Wars zijn bijvoorbeeld leuke aanraders waar je makkelijk direct kunt beginnen met spelen omdat er een handleiding bij zit wanneer je het spel nog niet eerder gespeeld hebt.
Dit is helemaal een aanrader voor de mensen die wat vaker tijd willen verdrijven op een leuke manier, want je kunt er uren mee bezig zijn. Het is praktisch om dit op mobiele apparaten te spelen, zodat je altijd in kunt grijpen wanneer iemand besloten heeft jou aan te vallen.

Gokkasten spelen!

Wist je dat je online gokkasten spelen kunt zonder dat je hiervoor geld moet storten? Dat kan bij verschillende casino’s, maar je kunt het ook op externe website doen waar de gratis online gokkasten aangeboden worden. Denk vooral niet alleen aan de klassieke spellen die je van vroeger kent. Veel softwareontwikkelaars hebben complete videogames van hun gokautomaten gemaakt, waar complete extra bonusgames en features in verwerkt zijn. Genoeg om een complete avond mee te vullen, ook wanneer je geen enkele euro wilt storten.

Surfen

Het klinkt misschien wat voor de hand liggend, maar je kunt je tijd online prima besteden door gewoon te gaan surfen. Wat zijn nou dingen die jij altijd graag hebt willen weten? Bepaalde recepten misschien, de ligging van bepaalde plaatsen of misschien wel meer over de rol van Lenin bij de Russische Revolutie? Zet even een leeg document open of leg pen en papier naast je neer wanneer je dit gaat doen. De kans is namelijk groot dat je dingen tegenkomt die je verder uit wilt zoeken of die je echt niet meer wilt vergeten – en dan is het handig wanneer je die even ergens opgeschreven hebt natuurlijk!