Beveiligingscamera, veilig wonen

Uit cijfers van het CBS blijkt dat er jaarlijks ongeveer 65.000 inbraken plaatsvinden in Nederland. Het grootste deel door gelegenheidsinbrekers. 

Beveiligingscamera schrikt af

Inbrekers slaan het liefst toe in een huis dat slecht beveiligd is. Onderzoek wijst uit dat deze criminelen woningen met een beveiligingscamera liever overslaan. Deze vorm van beveiliging brengt dan ook allerlei voordelen met zich mee. In dit artikel hebben we ze voor je op een rijtje gezet. 

Het is betaalbaar en eenvoudig te installeren

Een gelegenheidsinbreker maakt gebruik van de situatie. Hij heeft de inbraak niet gepland, maar ziet dat een woning niet goed is beveiligd. Met een tang of schroevendraaier is de crimineel vaak binnen enkele seconden binnen. Voldoende beveiliging in de vorm van goede sloten en een beveiligingscamera kan een inbraak voorkomen. Een beveiligingscamera is zeer betaalbaar en eenvoudig te installeren. Met behulp van de handleiding kun je het prima zelf plaatsen. Bovendien heb je tegenwoordig de keuze uit een ruim assortiment aan camera’s die jouw huis perfect beveiligen. Het is wat dat betreft niet verrassend dat steeds meer bedrijven en particulieren een of meerdere beveiligingscamera’s installeren. 

Meer toezicht op woning

Een beveiligingscamera zorgt voor een veilig gevoel. Stel je voor dat je als ouders aan het werk bent terwijl je kinderen thuis zijn. Met een bewakingscamera systeem kun je op afstand toezicht houden. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om de beveiligingsbeelden via een app op de smartphone te bekijken. Op die manier kun je in de gaten houden of de babysitter of oppas zijn of haar werk goed doet. Met een beveiligingscamera  beveilig je de woning én de kinderen dus tegen potentieel gevaarlijke situaties.

Beveiligingscamera heeft  afschrikwekkende werking

Een van de grootste voordelen van een beveiligingscamera  is de afschrikwekkende werking. Hang de camera altijd duidelijk zichtbaar op. Dit verkleint de kans dat iemand met slechte bedoelingen zijn of haar plannen doorzet. De kans om betrapt of herkend te worden is met een beveiligingscamera  immers een stuk groter. In principe hoef je niet eens een echte camera op te hangen. Ook een nep-camera, een zogeheten ‘dummy’ heeft een afschrikwekkende werking. Dit product is goedkoper dan een echte camera. Zorg er wel voor dat je het op een realistische manier ophangt, bijvoorbeeld met draden die ‘door de muur’ heenlopen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de inbreker weet dat het om een nep-exemplaar gaat.

Altijd beelden van inbraakpoging of vandalisme

Er kan helaas altijd iets rondom de woning gebeuren, zoals een inbraakpoging. Of misschien is je woning het doelwit van vandalisme. Dankzij een beveiligingscamera heb je altijd de beelden van deze gebeurtenis. Dit vergemakkelijkt het onderzoek van de politie, waardoor de kans dat de vandaal en/of inbreker opgepakt kan worden toeneemt.