Bewakingscamera werkt preventief

Er komen helaas steeds meer inbraken voor. Dat betekent dat we ons bezit goed moeten beschermen.

Een bewakingscamera voor thuis

Volgens onderzoek van het CBS vinden er in ons land jaarlijks meer dan 65.000 inbraken plaats. Daarvan wordt meer dan 80% gepleegd door zogenaamde gelegenheidsinbrekers. Zij rijden rond en breken vervolgens het liefst in bij huizen die slecht beveiligd zijn. Uit onderzoek blijkt dat dit soort criminelen huizen met een bewakingscamera het liefst overslaan. Dit soort beveiliging werkt dus maar brengt ook andere voordelen met zich mee.

Zelf eenvoudig te installeren
Een insluiper maakt gebruik van de situatie. De inbraak heeft hij niet zorgvuldig gepland, maar ziet van buitenaf dat een huis niet goed beveiligd is. Hij gebruikt vervolgens een tang of schroevendraaier en is dan binnen enkele seconden binnen. Goede beveiliging in de vorm van degelijke sloten en een bewakingscamera kan vaak een inbraak voorkomen. Een bewakingscamera is tegenwoordig zeer betaalbaar en je kunt ‘m eenvoudig zelf installeren. Je hebt daarbij een grote keuze uit een breed assortiment camera’s die jouw huis perfect zullen beveiligen.

Beter toezicht op je woning
Een bewakingscamera geeft je een veilig gevoel. Stel dat je als ouders elders aan het werk bent terwijl je kinderen op dat moment thuis zijn. Met een bewakingscamera kun je vanaf je werk toezicht houden. Het is zelfs mogelijk om de beelden via een app op je smartphone te bekijken. Zo kun je ook in de gaten houden of de oppas zijn of haar werk goed doet. Met een bewakingscamera beveilig je het huis én je kinderen dus tegen potentieel gevaarlijke situaties.

Een bewakingscamera schrikt af
Uiteraard is een van de grootste voordelen van een bewakingscamera de afschrikwekkende werking. Hang daarom de camera duidelijk in het zich op. Zo wordt de kans aanzienlijk verkleind dat een insluiper zijn of haar plannen doorzet. De pakkans of of de kans dat hij herkend wordt, is met een bewakingscamera namelijk flink groter. In praktijk hoef je dan niet eens een echte camera op te hangen, ook een nep-camera heeft een afschrikwekkende werking.

Altijd bewijsmateriaal van een inbraakpoging of vandalisme
Er kan toch helaas altijd nog iets rondom je huis gebeuren, zoals een inbraakpoging. Ook kan je woning doelwit zijn van vandalisme of verveelde jeugd. Dankzij een bewakingscamera heb je altijd bewijsmateriaal door de beelden van deze gebeurtenis. Dit maakt het onderzoek van de politie een stuk makkelijker, waardoor de kans dat de vandaal en/of inbreker opgepakt wordt een stuk toeneemt.