Foto: urban-pool-woodlux-stadszwembad-zwembad-klein-tuin-oplossing

Dit is het perfecte stadszwembad voor de kleine tuin: de Urban Pool

Eindelijk een zwembad geschikt voor de stadstuin! Dit houten zwembad met rolluik is klein in afmeting maar met grootse uitstraling: Woodlux Urban Pool.

Sandra van Koningshoven

Ik ben niet gezegend met een grote tuin. Mijn mooie patiobungalow heeft helaas niet meer te bieden dan een bescheiden tuintje (eerder: binnenplaats) van 4,5 bij 5 meter. Best klein dus. Maar in het kader van 'geef nooit op', besloot ik toch op zoek te gaan naar een zwembad voor mijn minituin. Waar ik voorheen telkens terechtkwam op een flauw opblaaszwembad, stuitte ik vandaag op iets geweldigs!

Echt zwembad voor de kleine tuin

De Urban Pool van Woodlux is een fijn zwembad met dusdanig bescheiden afmetingen, dat hij in bijna elke tuin past. En denk niet dat ik het over een tuttig klein voetenbadje heb. Nee. Dit exemplaar is een écht zwembad.

Urban Pool stadszwembad van Woodlux

De Urban Pool van Woodlux is de eerste in zijn soort. Een echt stadszwembad, gemaakt van hoogwaardig hout, praktisch in gebruik en lekker compact. Hij komt oorspronkelijk uit Frankrijk, mais oui, is uitermate geschikt voor de wat kleinere Nederlandse tuinen en superveilig. En met zijn Franse elegantie een pareltje voor elke tuin. Want in een grote tuin staat 'ie ook heel erg luxe en fijn.

urban-pool-woodlux-stadszwembad-zwembad-klein-tuin-oplossing

Afmetingen Urban Pool Woodlux

De Urban Pool is leverbaar in twee afmetingen, uitgaande van de buitenmaten:

Vierkant: 422 x 355 cm, met een inhoud 13,32 m3
Rechthoekig: 604 x 253 cm, met een inhoud 13,42 m3

Makkelijk in te bouwen zwembad

De Urban Pool zet je los in je tuin neer voor een ruimtelijk effect. Of je bouwt hem in, net wat je fijn vindt. Het hout van dit stadszwembad is geschikt om opgezet, ingegraven, of half ingegraven te worden. Kortom, je kunt er alle kanten mee op. De houten latten van Noorder Dennenhout zijn behandeld volgens klasse IV en gaan dus lekker lang mee. Kies je voor (half) ingraven? Dan wordt er een extra houten bekisting meegeleverd, zodat de filters netjes weggewerkt kunnen worden.

urban-pool-woodlux-stadszwembad-zwembad-klein-tuin-oplossing

Veilig met automatisch rolluik

De Urban Pool is heel veilig, want hij wordt standaard geleverd met een automatisch rolluik, die voldoet aan de veiligheidsnormen NFP 90-308. En dat rolluik verberg je tijdens gebruik gewoon onder een mooie houten afwerkkap. Een draai aan de sleutel is al genoeg. Gebruik je hem even niet? Dan doe je het rolluik weer dicht. Huisdieren en kinderen kunnen er dan niet in vallen en je houdt je stadszwembad ook vrij van bladeren en ander vuil. En daar hou ik van, lekker praktisch.

Nog meer extra's bij dit stadszwembad 

Jazeker, het houdt niet op! Het stadszwembad heeft namelijk verder ook standaard een fantastische led schijnwerper, een cardridge filterpomp van 4 m3, een tweedelige rvs trap binnen, een houten buitenladder (like!), grondzeil en nog veel meer moois!

Wat kost de Urban Pool?

De Franse makers van dit zwembad hebben al hun jarenlange kennis en ervaring met grotere houten zwembaden in Woodlux gestopt: het eerste en allermooiste zwembad voor stadstuinen en andere kleine tuinen.

Al zin gekregen in een plons? Hier kun je zien wat hij kost.

Meer mooie zwembaden zien?

Reacties