Foto: zwembad-in-je-tuin

Drie redenen waarom je een zwembad in je tuin zou willen

Er zijn maar weinig huizen in Nederland die een zwembad in de tuin hebben.

Guido van Loon

Toch zou je denken dat een zwembad kopen geen enkele overweging nodig heeft. Er wordt al snel gedacht dat het te duur is, teveel onderhoud nodig heeft of simpelweg een onmogelijk luxe item is. Maar niets is minder waar! We vertellen je dan ook graag waarom je toch wel een zwembad in de tuin zou willen hebben, en waarom het nog mogelijk is ook!

1. Eenmalige investering

De aanschaf van een zwembad van hoge kwaliteit (zoals bijvoorbeeld een intex zwembad) is eenmalig een flinke investering. Maar deze investering betaald zich in de loop der jaren zeker af. Die grote investering hoef je namelijk maar één keer te doen en als resultaat kun je jaren genieten van een zwembad in de tuin én verhoog je de waarde van je woning ook nog eens. Zie het dus ook zeker als meer dan enkel een luxe ding; maar ook zeker als een investering in de toekomst. Daarnaast betekent dit ook dat er geen drukke publieke zwembaden of recreatieplassen bezocht hoeven te worden; zwemmen doe je gewoon lekker in je eigen tuin. En ook dat bespaard je natuurlijk geld!

2. Zwemmen is gezond

Heeft de hele familie nog steeds een abonnement bij de sportschool? Dan kan dat bij deze afgezegd worden. Zwemmen is namelijk ontzettend gezond en zorgt ervoor dat alle spieren in het lichaam flink moeten werken. Je bespaart maandelijks wat geld door het gebrek aan abonnementskosten, en kunt dit vervolgens investeren in andere leuke dingen. Door elke dag een paar baantjes te zwemmen kun je de algemene gezondheid er flink op vooruit laten gaan.

Tip: wil je ook met minder lekker weer zwemmen? Zorg dan voor de juiste zwembadverwarming. Zo kun je ook in herfst en winter gewoon een verfrissende duik nemen in het warme water. Heerlijk toch?!

3. De kosten zijn lager dan je denkt

Hoewel veel mensen denken dat het hebben van een zwembad ontzettend veel geld vraagt; is dit niet helemaal waar. Ja, de aanschaf is inderdaad een flinke investering, maar de onderhoudskosten zijn een stuk lager. Zo kosten de stroomkosten je gemiddeld een euro per dag, en vragen het onderhoud van het water en het zwembad gemiddeld zo’n 1000 euro per jaar (een zelfreinigend zwembad brengt deze kosten nog verder omlaag). En dat is waarschijnlijk minder dan je misschien eerder had gedacht! Zodra de grote aanschaf gedaan is, worden de kosten nu eenmaal een stuk lager.

Reacties