string(1) "p"

Bonhof Zwembaden

U denkt aan een zwembad. Wilt u een binnen- of een buitenbad? Wat voor een vormgeving,? Een folie, betegeld of polyester zwembad? Met of zonder afdekking? Er zijn zoveel mogelijkheden. Een eigen zwembad is allang geen droom meer. Kom met al uw wensen bij ons, want er is veel mogelijk. Hierin begeleiden en adviseren wij u graag.

Bouwkundig zwembad

Bouwkundige baden kunnen zowel binnen- als buitenbaden zijn. Een bouwkundig foliebad kent geen beperkingen in afmetingen, diepte en vorm. Wilt u een bad in de vorm van een hart of een riant zwembad met olympische afmetingen? Alles kan! Een bouwkundig foliebad – de naam zegt het al – wordt bekleed met folie. De folie is verkrijgbaar in een groot aantal kleuren en prints. Anders dan bij een bouwkundig tegelbad hoeft het bassin zelf niet waterdicht te zijn, het wordt namelijk afgedicht met folie.

Polyester zwembad

Polyester zwembaden zijn er in 2 soorten, het zogenoemde monoblok en de losse elementen. Het monoblok is een zwembad bad uit één stuk. Polyfaser zwembaden zijn vervaardigd uit duurzaam glasvezelversterkte polyester, zonder naden of verbindingen. De solide constructie kan tegen een stootje en vraagt weinig onderhoud. Er zijn ruim 25 Polyfaser monoblok modellen in het assortiment: strak, glad en zonder (las) naden, maar ook in verschillende kleuren. En dat assortiment breid zich nog steeds uit. Monoblok zwembaden hebben als voordeel dat ze relatief snel kunnen worden geplaatst.

Zwembad overkapping

Een overkapping combineert het comfort van een binnenbad met de voordelen van een buitenbad. Bij slecht weer zwemt u binnen, maar zodra de buitentemperatuur stijgt, schuift u snel de panelen open en uw binnenbad is een buitenbad. U kunt het gehele jaar lang onbezorgd blijven zwemmen. Het zwembad blijft schoon en het water op een aangename temperatuur. Het uiterlijke verschil tussen de ene en de andere overkapping zit vooral in de ruimte tussen de overkapping en het water. In het algemeen geldt: hoe groter de ruimtes, des te meer comfort.

 

Gevarieerd als het aanbod in zwembaden is ook de variëteit in overkappingen. In principe kan elk zwembad worden overkapt, mits het niet langer dan twintig en niet breder dan tien meter is.

Zwembad afdekking

EcoDeck, ThermoDeck, HydroDeck of SafeDeck? Zwembadafdekkingen zijn er in allerlei soorten en maten. Van een simpel bladernet tot volautomatische lamellenafdekkingen. Er zijn ook afdekkingen die niet alleen de temperatuur lang vasthouden, maar bovendien het water verwarmen. Een aantal afdekkingen heeft daarnaast nog een belangrijke functie: veiligheid. In plaats van in het water, vallen kinderen en huisdieren op het dek en dat kan hun gewicht met gemak dragen.

 

Voordelen van een afdekking:

•Minder energieverbruik - Een afgedekt zwembad houdt de warmte veel beter vast, waardoor het water minder snel afkoelt. Dat scheelt energie en dus kosten.

•Minder troep - Blaadjes, twijgjes… er waait en valt van alles in het water. Tenzij u het water afdekt.

•Minder algen - Een afgedekt zwembad absorbeert minder licht, waardoor algengroei minder kans krijgt.

•Minder chemicaliën  - Met het zwemwater verdampen ook chemicaliën. Een afdekking voorkomt verdamping, dat scheelt dus chemicaliën. Ook een binnenbad is beter met en afdekking. Die gaat immers verdamping tegen en hoe minder verdamping, hoe beter. Want minder verdamping betekent minder vocht dat moet worden afgevoerd door de ontvochtigingsinstallatie. En dat scheelt energie. Ook in een zwembad met een overkapping geldt dat een afdekking eigenlijk een must is.

Filterinstallatie

Een zwembad is er voor uw ontspanning en plezier. Schoon zwembadwater is dus een absolute must. Een pomp/filterinstallatie maakt het water schoon. Dat werkt als volgt: het water komt via de overloopgoot of skimmer in de pomp die er voor zorgt dat het water door het filter loopt. De troep blijft achter in het filter, het schone water komt weer terug in het zwembad. De pomp zorgt ervoor dat het water circuleert, zodat al het water in het zwembad wordt gefilterd. En dat betekent dus: hoe groter het zwembad des te meer water en des te krachtiger de pomp moet zijn. Hij moet immers voldoende capaciteit hebben om al het water rond te pompen. De afmetingen van het zwembad zijn bepalend voor de capaciteit.

Accessoires

Met een weldoordachte keuze uit een eindeloze hoeveelheid accessoires, ook reinigingsmiddel & chemicaliën, geeft u een geheel eigen invulling aan uw zwemvertier en maakt u van uw zwembad een zwemparadijs. Een inlooptrap, een jetstream om tegen de stroom in te zwemmen, een spuitkanon, onderwaterverlichting, het kan allemaal!

 

Meer informatie: 

Batterij 14
7141 JL  GROENLO
Tel: 0544 – 473030 
info@bonhofwellness.nl
www.bonhofwellness.nl

Meer van Bonhof Wellness bv Bekijk alle