Profielfoto van SAUNA4YOU
SAUNA4YOU
Textielstraat 24G, 7483 PB Haaksbergen

De helende werking van een infraroodsauna

Je bent vast weleens in een wellness center of een chic hotel geweest. Heb je toen genoten van een heerlijke en ontspannende sauna?

Thuis ontspannen

Heeft een goede masseur je weleens geholpen om van vervelende spierpijnen en verkrampte spieren af te komen? Of gewoon om heerlijk te ontspannen. De ultieme luxe om te genieten van je omgeving, je gezelschap en je rust? Wat zou het heerlijk zijn om dat allemaal thuis te hebben. Thuiskomen na een drukke dag en jezelf een verwenmoment gunnen. Dit is mogelijk; met een infraroodsauna kun je heerlijk ontspannen en tegelijkertijd werken aan je gezondheid.

Hoe werkt een infraroodsauna?
Bij een klassieke Finse sauna is het de combinatie van stoom en hitte die zijn werk doet. Je lichaam wordt verwarmd en de poriën van je huid staan wijd open. Na een sauna voel je je verkwikt en herboren. De aanleg van een Finse sauna bij je thuis, behoort zeker tot de mogelijkheden. Hou er wel rekening mee dat het een aardige investering is. Ook het onderhoud van je eigen sauna moet je niet onderschatten. Een infraroodsauna werkt anders. Infraroodstraling, ook bekend als warmtestraling, verwarmt je huid, maar zal de lucht om je heen nauwelijks warmer maken. Infraroodstraling geeft je het gevoel dat je aan het zonnebaden bent op een hete zomerse dag. Je loopt echter geen risico op zonnebrand, wat namelijk veroorzaakt wordt door UV-straling van de zon. Infraroodstraling dringt snel diep in je huid, je spieren en je gewrichten door en dat kan je veel voordelen opleveren.

Welke voordelen kan een infraroodsauna opleveren?
Laten we eerst, om eerlijk te zijn, beginnen met een paar kleine nadelen. Je kunt oververhit raken van een infraroodsauna. Dit is te voorkomen door gewoon de deur van je sauna open te laten en je thermostaat goed te reguleren. Je kunt ook uitdrogen, dus het is zaak om van tevoren voldoende te drinken en gewoon een fles water mee te nemen in je sauna. De voordelen van een infraroodsauna overheersen ruimschoots. Je bloedsomloop krijgt een extra stimulans. Je spieren en gewrichten worden verwarmd en zullen ontspannen. Ook je huid zal baat hebben bij een sessie in je infraroodsauna. Doordat je bloedsomloop gestimuleerd wordt, zullen voedingsstoffen je huid sneller bereiken en kunnen afvalstoffen adequaat afgevoerd worden. Het is geen wonder dat veel dermatologen een behandeling met infraroodstraling opnemen in hun therapieën. Vergeleken met een Finse sauna is een infraroodsauna ook veel voordeliger in energiegebruik en onderhoud. Is je budget beperkt, dan ligt een infraroodsauna vrijwel altijd binnen je financiële mogelijkheden.

Sauna4You, voor de inrichting van je eigen wellness center
Gun jezelf het allerbeste en besteed veel aandacht aan je eigen welzijn. Neem voldoende rust, voer een actief leven en verwen jezelf op de momenten dat het nodig is, of gewoon omdat je er zin in hebt. Sauna4You helpt je hierbij. Naast infraroodsauna's leveren we ook traditionele Finse sauna's. Maar ook een ontspannende hottub voor in je achtertuin of wellicht de luxe van een eigen jacuzzi.